ГоловнаСуспільствоПодії

Урятована після вибуху будинку в Миколаєві підтвердила, що витік газу був у її помешканні

Урятована після вибуху будинку в Миколаєві підтвердила, що витік газу був у її помешканні
Фото: НикВести

Урятована після вибуху житлового будинку в Миколаєві підтвердила, що саме в її помешканні був несанкціонований витік газу.

Про це повідомив в.о. начальника слідчого відділу УМВС України в Миколаївській області Олександр Савченко, інформують "НикВести".

Він також підтвердив достовірність повідомлення про самогубство одного з мешканців багатоповерхівки, відправленого його знайомим напередодні вибуху.

Савченко повідомив, що версія слідства про самогубство, озвучена раніше, залишається актуальною і розглядається як основна. Результати експертиз не дозволяють спростувати цю версію.

Він також додав, що наслідком розглядають й інші версії, аналізують, як працювала аварійна газова служба.

Окрім того, Савченко підтвердив, що один із мешканців будинку дійсно викликав газовиків до вибуху, причому вони прибули на місце за 7 хвилин замість нормативних 40.

Начальник слідчого відділу зазначив, що питання про причину вибуху вивчатимуть після закінчення аварійно-рятувальних робіт.

Нагадаємо, вибух у дев'ятиповерховому будинку по вул. Лазурній, 40 у Миколаєві стався вдень 12 травня. Він зруйнував несучі конструкції з 8 по 10 поверх третього і четвертого під'їздів (усього в будинку їх чотири). За попередніми даними, зруйновано 18 квартир, ще 7 пошкоджено.

Загинули щонайменше три особи, але під завалами їх може бути більше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram