ГоловнаСуспільствоПодії

Тарута: безпечний круглий стіл на сході України можна буде провести через 2 дні

Губернатор закликав ЗМІ до толерантності

Тарута: безпечний круглий стіл на сході України можна буде провести через 2 дні
Фото: Макс Левин

Голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута вважає, що безпечний "круглий стіл" можна буде провести на сході України вже через два дні. Про це він сказав у своєму виступі на Першому всеукраїнському круглому столі національної єдності.

За словами Тарути, зараз вкрай важливо, щоб ЗМІ, у тому числі російські, проявляли толерантність, адекватно висвітлювали інформацію і робили все можливе для деескалації ситуації в Україні, оскільки через інформаційну ситуацію багато жителів України виявилися дезорієнтовані.

"Люди бачать вбивства, розруху, але йдуть голосувати проти сьогоднішньої влади, - зазначив він. - Донбас сприймає Національну гвардію як "Правий сектор". Вони кажуть, що у нас подвійні стандарти: там можна, нам не можна".

При цьому губернатор зазначив, що "сьогодні будь-які звернення з регіону в центр дуже швидко повертаються переважно з позитивними рішеннями", але жителі Східної України "все одно не люблять владу".

Тарута вважає, що основним завданням Києва зараз є "зниження градуса напруженості в країні, щоб люди прийшли на президентські вибори". Для цього, підкреслює губернатор, парламентарі мають бути відповідальними, російській мові має бути надано статус офіційної, а парламент повинен підтримати створення муніципальної міліції.

Губернатор також заявив, що легітимна влада намагається вести переговори, проте це ускладнюється через "перманентно мінливих лідерів". За його словами, діалог вести потрібно з громадянським суспільством і з лідерами, які уповноважені його вести.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram