ГоловнаСуспільствоПодії

Сепаратисти заявили про суверенітет "Луганської народної республіки"

На мітингу в центрі Луганська присутні 2,5 тисячі осіб

Сьогодні на мітингу у Луганську сепаратисти зачитали декларацію про суверенітет так званої "Луганської народної республіки". Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Народ Луганщини проголошує створення суверенної держави Луганської народної республіки", - йдеться в декларації.

"У відповідності з міжнародним правом, на основах рівноправності та взаємовигідного співробітництва територія Луганської народної республіки у загальновизнаних адміністративних межах є неподільною і недоторканною", - наголошується в декларації.

У документі також сказано, що він набирає чинності з моменту його затвердження на загальнообласному референдумі.

Після того, як була зачитана декларація, перед мітингувальниками виступив самопроголошений  "народний губернатор" Валерій Болотов.

"Ми вибрали шлях свободи, шлях законності та творення. Протягом 23 років луганський народ був для офіційного Києва або другосортною спільнотою громадян, або маріонеткою. Нам брехали, використовували, зневажали і нарешті нас почали вбивати. Наша молода республіка робить свої перші кроки і наша допомога повинна бути спрямована на допомогу братнім областям. Ми не повинні забувати "одеську Хатинь", слов'янських дітей та маріупольських ветеранів. Ми стали першими в боротьбі, ми станемо першими і в допомозі", - цитує агентство слова Болотова.

За даними агентства "РИА Новости" (РФ), під час свого виступу Болотов також зазначив, що для Луганської народної республіки з моменту проголошення її незалежності починається нове життя "без диктатури київської влади".

"Ми обрали власний шлях незалежності від свавілля та кривавої диктатури київської хунти, фашизму та націоналізму, шлях свободи, шлях торжества закону", - сказав він.

На мітингу також оголосили результати псевдореферендуму, який пройшов у деяких населених пунктах напередодні: за даними сепаратистів, 96,2 % з тих, хто прийшов вчора на дільниці, проголосували за суверенітет ЛНР.

Як повідомлялося, організатори так званого "референдуму" у Луганській області вчора повідомили, що явка на захід склала 75%. Раніше т.зв. "Донецька народна республіка" оголосила про вихід зі складу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram