ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура Одеської області не дозволяла відпускати затриманих

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом неналежного виконання працівниками МВС своїх обов'язків

Прокуратура Одеської області не дозволяла відпускати затриманих
Фото: Таймер

Прокуратура Одеської області заявляє, що не ухвалювала рішення звільнити затриманих 2 травня сепаратистів.

Як повідомили в прес-службі прокуратури Одеської області, заява Головного управління МВС в Одеській області, яка поширена в Інтернеті та ЗМІ, не відповідає дійсності.

"У засобах масової інформації з'явилася поширена прес-службою ГУ МВС України в Одеській області хибна інформація про звільнення сьогодні за вказівкою прокуратури області з Одеського міського управління міліції 67 проросійських активістів, які брали участь у масових заворушеннях 2 травня", - наголошено в повідомленні.

У прес-службі додали: "Прокуратура області спростовує вищезгадану інформацію і повідомляє, що рішення про звільнення затриманих осіб ухвалювало безпосередньо керівництво органів внутрішніх справ області без будь-якого узгодження з органами прокуратури і після відвертого ігнорування працівниками міліції виконання своїх службових обов'язків, передбачених Законом України "Про міліцію".

Прокуратурою області розпочато кримінальне провадження за ст. 367 КК України за фактом неналежного виконання працівниками ГУ МВС України в Одеській області своїх службових обов'язків з охорони громадського порядку і за ст. 365 КК України за фактом перевищення ними своїх службових обов'язків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram