ГоловнаСуспільствоЖиття

У Жовтневому Палаці у Києві сьогодні одружилася пара, яка познайомилася завдяки Майдану

Сергій галичанин, Настя - з Дніпропетровської області

У Жовтневому Палаці у Києві сьогодні одружилися Сергій та Анастасія Железняк, активісти Майдану. Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій.

Наречений у козацькому вбранні і наречена в народному яскравому костюмі за давньою традицією "зіграли весілля" - провели обряд, який у старовину легітимізував подружнє життя чоловіка та жінки з благословення гостей і вважався навіть більш важливим, ніж вінчання. Молоді виголосили клятву, яку кожен придумав самостійно. Замість весільних бутоньєрок всі учасники дійства прикріпили до одягу жовто-блакитні стрічки.

На святкуванні були присутні два десятки родичів та близьких друзів у вишиванках.

Сергію Залізняку 31 рік, він приїхав на Майдан з м. Новояворівськ, Львівської області. Його 26-річна дружина Анастасія - з м. Орджонікідзе Дніпропетровської області. На Майдані Сергій перебуває з кінця грудня, під час революції був кухарем на польовій кухні. Анастасія приїжджала в Київ кілька разів, продовжуючи працювати завучем в школі. Познайомилися в кінці січня у госпіталі, де Сергій лежав з двостороннім запаленням легенів. "Вона приходила до мене в гості, і вже тоді у мене були до неї почуття", - зізнається наречений.

"Коли почав говорити зі мною, я відразу відчула щось таке всередині", - згадує Настя момент знайомства з чоловіком. Вперше вони поспілкувалися близько двох годин, потім зустрічалися знову - але навіть забули обмінятися телефонами.

18 лютого Сергій отримав вогнепальне поранення під час боїв з "Беркутом" у Маріїнському парку, куди він на прохання сотника поніс запасні балони для протигазів та медикаменти. Він потрапив в оточений спецназівцями Будинок офіцерів, і, каже, встиг попрощатися з життям. Але з Будинку офіцерів Сергія та інших поранених евакуювали машини швидкої допомоги.

Через кілька днів, 22 лютого дівчина через знайомих дізналася, що Сергій у ЛШД, і знайшла його номер телефону. "Я подзвонила - і він зробив мені пропозицію, прямо по телефону, - посміхається наречена. - Потім я приїхала до нього, і після цього ми не розлучалися".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram