ГоловнаСуспільствоПодії

У Харкові марш єдності футбольних ультрас атакували "оплотівці", постраждало восьмеро людей

Мінімум у двох - вогнепальні поранення

Восьмеро осіб постраждало під час маршу єдності фанатів харківського "Металіста" і дніпропетровського "Дніпра" в Харкові.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, колона фанатів, яка рухалася від площі Конституції до стадіону "Металіст", розділилася на перехресті вулиць Кірова та Плеханівської. Від семитисячної колони вболівальників від'єдналися кілька сотень хлопців - фанати отримали інформацію про те, що готується напад на колону проросійських активістів, і побігли в їхній бік.

У районі вулиці Плеханівської та проспекту Гагаріна по ультрас відкрили вогонь із машини. "Ця машина належить лідерові організації "Оплот" Євгенові Жиліну, - розповідає один з учасників маршу, свідок нападу Сергій. - "Оплот" відомий постачанням "тітушків" для Антимайдану в Києві, ця машина раніше вже брала участь у нападах на євромайданівців у Харкові. Щонайменше два наших хлопці сьогодні отримали вогнепальні поранення з машини Жиліна".

За інформацією Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації, загалом постраждало 8 людей.

Машина, з якої стріляли, була серйозно пошкоджена при зіткненні, але змогла втекти з місця події.

Багатотисячний марш охороняли кілька десятків правоохоронців, але вони практично не втручалися в локальні бійки між ідеологічними опонентами. Хоча згодом організаторам маршу і керівництву харківської міліції довелося докласти значних зусиль, щоб взаємне жбурляння камінням з-за лав міліції і фанатів не переросло в масштабну бійку.

МВС заявило, що під час сутичок постраждали і два міліціонери. "Агресивно налаштовані прихильники федералізації намагалися напасти на учасників акції (маршу - прим. Ред.), при цьому використовували бити, палиці і т.д", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, фанати, які колись ворогували, вирішили об'єднатися у марші "За Єдину Україну". Акція єдності почалася на площі Конституції і завершилася біля стадіону "Металіст" якраз перед початком матчу, анонсованим у місті як "Справа честі кожного".

Фанати на чолі колони несли банер "Єдина країна". Під час маршу футбольні вболівальники використовували піротехніку і скандували улюблені кричалки користувачів Інтернету про Путіна, а також використовували політичні гасла: "Харків - це Україна" і "Крим - це Україна".

Раніше у зв'язку зі складною ситуацій в країні вболівальники всіх футбольних клубів Прем'єр-ліги оголосили про перемир'я на невизначений термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram