ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ підтверджує захоплення своїх співробітників у Горлівці

Силовики виконували завдання із затримання громадянина РФ, підозрюваного в убивстві Рибака

СБУ підтверджує захоплення своїх співробітників у Горлівці
Фото: kp.ru

Служба безпеки України підтверджує захоплення своїх співробітників у Донецькій області, не уточнюючи кількості людей і обставин.

Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

Згідно з інформацією відомства, 26 квітня ввечері в Горлівці група співробітників СБУ в рамках кримінального провадження виконувала завдання із затримання громадянина РФ, підозрюваного в убивстві депутата Горлівської міської ради Володимира Рибака.

Зловмисники зі зброєю напали на співробітників СБУ, завадили виконанню завдання і захопили їх.

Прокуратура Донецької області відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного перешкоджання діяльності співробітників СБУ.

Раніше російські ЗМІ з посиланням на голову сепаратистів Слов'янська Ігоря Стрєлкова повідомили про захоплення трьох офіцерів СБУ з Києва.

Нагадаємо, СБУ встановила причетність двох громадян РФ - підполковника Ігоря Безлера, який проходив службу в ГРУ Генштабу Збройних сил Росії, та Ігоря Стрєлкова (позивний - Стрілець) - до вбивства депутата Горлівської міськради від партії "Батьківщина" Володимира Рибака.

Обох оголошено в розшук.

Проти Стрєлкова і Безлера розпочато кримінальне провадження за фактом організації навмисного вбивства і вчинення дій на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, проведення диверсійно-підривної діяльності, а також організації масових заворушень на території східних областей України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram