ГоловнаСуспільствоЖиття

Гостинний двір повернули Києву, він не стане торгово-офісним центром

Тепер забудовник не має дозволу на проведення робіт

Київський апеляційний адміністративний суд скасував дозвіл на реконструкцію Гостинного двору в торгово-офісний центр.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

"Тепер забудовник не має дозволу на проведення робіт. Так ми почали розмотувати складний юридичний клубок у тому напрямку, в якому нам потрібно", - коментує ситуацію Ігор Луценко, координатор громадської ініціативи "Збережи старий Київ".

Перед засіданням суду відбулася акція протесту проти реконструкції. Учасники акції тримали в руках плакати з гаслами: "Вийди на вулицю - поверни собі місто", "Окупація в центрі міста", "Гостинний двір - пам'ятка, а не торговий центр", "Руки геть від історичного Подолу" та інші.

Як раніше повідомляли, постановою Кабінету Міністрів України від 15 серпня 2011 року №1380 Гостинний двір був виключений зі списку пам'яток архітектури України, що перебувають під охороною держави.

26 квітня 2012 року Київрада надала дозвіл на розробку проекту землеустрою ПАТ "Укрреставрація" на Контрактовій площі, 4 для реконструкції будівлі під торгово-офісний центр із гостьовою стоянкою.

Нагадаємо, забудовник Гостинного двору - підприємство "Уркреставрація" - планував також перенести розташований поруч із будівлею пам'ятник Сагайдачному.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram