ГоловнаСуспільствоЖиття

В Ахметова звинувачують "людей спортивної статури" у провокуванні страйку шахтарів

У "Краснодонвугілля" нібито вимагали автобуси для поїздок до сепаратистів у Луганськ

В Ахметова звинувачують "людей спортивної статури" у провокуванні страйку шахтарів
Фото: podrobnosti.ua

Близько 300 шахтарів блокують роботу адмінбудівлі та структурних підрозділів "Краснодонвугілля" в Краснодоні Луганської області.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"22 квітня в Краснодоні після мітингу за федералізацію і проведення референдуму, який проходив на площі Леніна, близько 100 осіб спортивної статури пішли до адміністративної будівлі ПАТ "Краснодонвугілля". Своїми гаслами ці люди провокували шахтарів, які поверталися після робочої зміни, закликали їх брати участь у мітингу", - викладає компанія хронологію мітингу.

О 18:00 під адмінбудівлею зібралося кілька сотень людей.

"Протестувальники озвучили економічні та політичні вимоги. Учасники мітингу вимагали від керівників "Краснодонвугілля" офіційного дозволу на поїздки до будівлі обласного управління СБУ в Луганській області, а також надання автобусів для цього. Водночас вони зажадали підвищити удвічі заробітну плату і скасувати стандарти з охорони праці та техніки безпеки, які впроваджено на виробництві підприємства", - сказано в повідомленні.

Станом на 14:00 середи під адміністративною будівлею ПАТ "Краснодонвугілля" триває мітинг.

"У ньому беруть участь близько 300 людей - менш ніж 3% від штатної чисельності співробітників. При цьому через блокування доріг і блокпостів більшість співробітників структурних підрозділів не можуть дістатися до своїх робочих місць. Генеральний директор "Краснодонвугілля" Олександр Ангеловський, керівники шахт і структурних підрозділів продовжують переговори з протестувальниками", - підсумувала компанія.

Нагадаємо, за даними телеканалу "Інтер", політичних вимог страйкарі в Краснодоні не висувають.

"Краснодонвугілля" входить у "Метінвест" Ріната Ахметова.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram