ГоловнаСуспільствоЖиття

На в'їздах у Київ установили народні блокпости з військовою технікою

На блокпостах чергують добровольці

На в'їздах у Київ, як і під час боїв на Майдані, почали з'являтися блокпости, цього разу навіть з військовою технікою. Озброєні активісти спільно з міліцією стежать за всіма, хто прямує до столиці.

Саме на перше і дев'яте травня анонсують можливі провокації - про це вже неодноразово заявляли і керівництво країни, і правоохоронці, і різні активісти. Ці хлопці вирішили не чекати, поки хтось допоможе, а самі подбали про захист, йдеться в сюжеті ТСН.

На Харківському шосе, перед Борисполем, в напрямку столиці барикади побудували за кілька днів. Допомагали хто чим міг. Шини зносили місцеві, бетонні блоки завезли підприємці, з технікою, нехай і не зовсім новою, та все ж військовою допомогли депутати.

На блокпості немає нікого з представників будь-яких об'єднань на кшталт "Правого сектору" або Самооборони. Чергують добровольці, а недавно ще й мисливці приєдналися. Тим паче, мають легальну зброю і вміють нею користуватися.

Тут не приховують, що будуть стояти не тільки до травневих свят, а поки ситуація в країні не нормалізується. В обласній міліції громадянам радіють і готові співпрацювати.

Так звані народні блокпости вже стоять не тільки під Борисполем. Барикади побудували біля Коцюбинського і Вишневого. І будуватимуть або посилюватимуть охорону на всіх під'їздах до Києва.

Раніше повідомляли, що на в'їздах у місто Миколаїв установлено шість блокпостів, і їх далі укріплюють.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram