ГоловнаСуспільствоПодії

Бойовики знову захопили телевежу у Краматорську

Об'єкт так і не взяли під охорону

Бойовики знову захопили телевежу у Краматорську

Радіотелевізійну передавальну станцію в Краматорську (Донецька обл.) знову захопили озброєні люди.

"Співробітники радіотелевізійної передавальної станції Краматорська очікували прибуття підрозділів МВС і Міноборони, які мали забезпечити охорону й оборону об'єкта, але цього не сталося. Ніхто не приїхав", - йдеться у повідомленні прес-служби Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення, у підпорядкуванні якої знаходиться РТПС.

У прес-службі агентство "Інтерфакс-Україна" повідомили, що особи, які захопили об'єкт концерну, не встановлюють супутникове обладнання для поширення російських каналів, як це було напередодні, а отримали доступ до передавачів та здійснюють відключення українських телеканалів і ввімкнення на цих самих частотах російських.

Як повідомляли, у четвер о 14:45 у Краматорську, с. Ясногорівка, вул.Кірова, 699, на територію об'єкта КРРТ проникли 10 озброєних людей, які зосередилися по периметру й отримали доступ до обладнання. Згодом вони почали завозити своє супутникового обладнання для прийому російських каналів і встановлювати, паралельно відключаючи українські.

У п'ятницю співробітникам КРРТ у Краматорську спільно з СБУ вдалося відключити мовлення російських каналів, а озброєні особи залишили об'єкт.

Цей радіотелевізійний передавальний центр роздає телевізійний сигнал на Слов'янськ, Краматорськ, Горлівку та Макіївку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram