ГоловнаСуспільствоЖиття

Гірники цілодобово охоронятимуть шахти

До складу груп повинні увійти голови, їхні заступники й активісти незалежної профспілки

Гірники цілодобово охоронятимуть шахти
Фото: telegraf.com.ua

У зв'язку з подіями, що відбулися на ДП "Макіїввугілля", які супроводжувалися зупинкою роботи на двох шахтах і захопленням адмінуправління, на шахтах вирішено запровадити чергування.

Незалежна профспілка гірняків України вирішила організувати цілодобове чергування на шахтах Донецької, Луганської та Дніпропетровської областей. Про це в середу, 16 квітня, повідомляє офіційний сайт профспілки.

Згідно з текстом заяви, це роблять "у зв'язку з подіями, що відбулися 14 квітня на ДП "Макіїввугілля", які супроводжувалися зупинкою роботи на двох шахтах і захопленням адмінуправління, та з метою недопущення дестабілізації роботи і розвалу вугільних підприємств".

До складу груп повинні увійти голови, їхні заступники й активісти незалежної профспілки, активні працівники підприємств.

"Лідерам Незалежної профспілки гірників України необхідно проводити роз'яснювальну роботу в трудових колективах про негативні наслідки деструктивних дій, які можуть спричинити неконтрольовану зупинку та розвал підприємств", - йдеться в повідомленні НПГУ.

У профспілках кажуть, що слід також посилити контакти з громадськими та політичними організаціями, що стоять на варті інтересів держави.

Як повідомляли, на Південному Сході України сепаратисти захопили низку адміністративних будівель у декількох містах. Зараз триває антитерористична операція зі звільнення захоплених об'єктів.

У разі федералізації Донбасу без роботи можуть залишитися 100 тисяч шахтарів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram