ГоловнаСуспільствоЖиття

Солдатам-строковикам скасували дембель, - Міноборони

Строковики служитимуть до офіційного оголошення про демобілізацію

Солдатам-строковикам скасували дембель, - Міноборони
Фото: EPA/UPG

Військовослужбовці, які перебувають на строковій службі в Збройних силах України, наразі не підлягають звільненню у запас через оголошення мобілізації і, як наслідок, настання особливого періоду.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства оборони, опублікованому на сторінці відомства в соціальній мережі Facebook.

"Відповідно до ст.1 закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" і ст.1 закону "Про оборону України", з моменту оголошення мобілізації настає особливий період, під час якого набувають чинності особливості проходження громадянами військової служби у Збройних силах України. Положенням... визначено, що в разі настання особливого періоду всі військовослужбовці, які перебувають на цей час на військовій службі у Збройних силах України, звільненню в запас не підлягають, окрім військовослужбовців-жінок, які мають дітей віком до 16 років (вони мають право продовжити службу лише за власним бажанням)", - йдеться в повідомленні у відповідь на численні звернення про терміни демобілізації.

При цьому в Міноборони також зазначили, що підлягають скасуванню накази про звільнення з військової служби військовослужбовців, які не виключені зі списків особового складу військових частин, крім наказів про звільнення у відставку і в запас, а також за вироком суду, що набув чинності, яким призначено покарання у вигляді позбавлення або обмеження волі, позбавлення військового звання чи права займати певні посади.

Нагадаємо, 1 жовтня 2013 року стартував останній призов на строкову військову службу в Збройні сили України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram