ГоловнаСуспільствоЖиття

Резиденцію Януковича "Залісся" задумали зробити національним парком (додано фото)

Лісники запевняють, що через це зникнуть звірі

Голова Держуправління справами Сергій Аверченко вважає, що колишню мисливську резиденцію екс-президента Віктора Януковича "Залісся" варто зробити національним природним парком.

Про це він повідомив під час прес-туру резиденцією.

Також Аверченко вважає, що в президентському дерев'яному будиночку можна облаштувати резиденцію для іноземних делегацій, а за відсутності офіційних осіб пускати на територію туристів.

За оцінками голови ДУС, для цього потрібно близько 3 млн грн.

Площа резиденції становить 15 800 га, її обслуговує 2710 працівників. На території, за словами працівників, є 24 зубри, близько 2 тис. оленів, сотні кабанів, ланей, козуль. Є навіть лосі.

Екологи, які разом з журналістами і чиновниками ДУС відвідали резиденцію, виступають за те, щоб терміново надати їй статус національного парку. Втім, працівники резиденції проти, оскільки, за їхніми словами, якщо допустять простих відвідувачів, звірі покинуть ліс.

Лісники кажуть, що в "Заліссі" ніколи не полювали, ні Віктор Янукович, ні будь-хто інший. Втім, кореспондент LB.ua зауважив мисливську вежу, але його поспішили запевнити, що вона для спостереження за тваринами і відстрілу бродячих собак і лисиць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram