ГоловнаСуспільствоЖиття

ДАІ проведе переатестацію "Кобри"

Спецзагін очікує скорочення

ДАІ проведе переатестацію "Кобри"

Державтоінспекція проведе переатестацію співробітників спеціального загону особливого призначення (колишня "Кобра") Дорожньо-патрульної служби.

Про це повідомив начальник ДАІ Анатолій Сіренко, інформує прес-служба інспекції.

"Спеціальний загін повинен бути "обличчям" служби, викликати в людей довіру, відчуття захисту і поваги. Сьогодні ж ми бачимо практично повне неприйняття людьми цього підрозділу. Такий стан речей є неприйнятним, тому наше завдання - якнайшвидше змінити думку громадян із цього приводу на краще", - пояснив Сіренко причини переатестації.

Спецзагін також очікує скорочення, оскільки донедавна його працівники були залучені до супроводу кортежів вищих посадових осіб. Зараз же ДАІ здійснює супровід винятково голів та іноземних делегацій, військових колон і дітей, яких перевозять на відпочинок або на екскурсії, тому потреба в такому великому штаті відпала.

Сьогодні штат підрозділу становить 262 людини, а працюють 246 співробітників. За останній місяць зі спецзагону звільнилися 16 осіб.

"Після закінчення переатестації залишаться тільки ті, які зможуть довести - вони гідні служити українському народу не на словах, а на ділі", - зазначив Сіренко.

Нагадаємо, "Кобра" ліквідували 2008 року після того, як заступник начальника спецпідрозділу показав тодішньому спікерові Арсенію Яценюку на трасі середній палець. Згодом спецзагін повернули, проте з його назви прибрали слово "Кобра".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram