ГоловнаСуспільствоЖиття

У Донецьку комунальників змушують вимагати референдуму

Підписи нібито збирають зі схвалення місцевої влади

У Донецьку комунальників змушують вимагати референдуму
фото из архива
Фото: EPA/UPG

Працівників комунальних підприємств Донецька змушують підписуватися під вимогою про проведення референдуму «за самовизначення» Донецької області.

Про це "Громадському телебаченню Донеччини" розповів колишній депутат Ленінської райради Донецька Дмитро Верзілов.

За його словами, на людей тиснуть керівники цих підприємств, яке співчуває "сепаратистам". До Верзілова звернулися водії ККП ДГС "Донелектроавтотрас", які розповіли про те, що під час виїзду на роботу їх примушували підписувати цю вимогу.

"У добровільно-примусовому порядку, під погрозами, кожного водія трамвая, змушують підтримати проведення сепаратистського референдуму", - заявив він. Також водіїв примушують підписатися під вимогою про визнання російської мови другою державною і вступ до Митного союзу.

Підписи за референдум збирала інструментальщиця Альбіна Байрамова. Вона заявила, що діє за власною ініціативою, а не за вказівкою керівництва підприємств. Байрамова сказала, що не підтримує відділення Донецької області від України, а хоче децентралізації влади. Вона каже, що підписні листи їй дали на площі Леніна, де встановлені намети проросійських сил.

Водночас, Верзілов звинувачує владу міста у підтримці сепаратизму. За його інформацією, підписи за референдум збирають зі схвалення місцевої влади, яка поки що не вирішується у відкриту підтримувати сепаратистів.

Підприємство "Донелектроавтотранс" очолює депутат Донецької міськради від Партії регіонів Володимир Захаров. Він родом з Бєлгородської області Російської Федерації.

Нагадаємо, 23 березня у Донецьку пройшов мітинг, під час якого частина активістів виступила за референдум про перехід до федеративного устрою, інша частина вимагала провести референдум про відділення Донецької області від України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram