ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала придністровського кадебіста

Шпигун намагався налагодити канал незаконного постачання зброї

СБУ затримала придністровського кадебіста
Задержанный шпион
Фото: http://www.sbu.gov.ua

Служба безпеки України 30 березня припинила розвідувальну акцію Комітету державної безпеки самопроголошеної Придністровської Молдовської Республіки, спрямовану проти України.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Контррозвідка СБУ затримали "на гарячому" капітана КДБ ПМР С. Кузьмука під час його зустрічі з агентом - громадянином України.

Установлено, що шпигун намагався налагодити канал незаконного постачання зброї і боєприпасів з території Придністров'я в Україну з метою дестабілізації суспільно-політичної ситуації і зриву виборів президента України. Крім того, офіцер КДБ збирав розвіддані про військові частини Збройних сил України, їхню передислокацію, стан боєготовності сил і засобів Державної прикордонної служби України.

Кузьмук підтвердив свою приналежність до кадрового складу КДБ ПМР і повідомив, що безпосереднє керівництво розвідувальною операцією проти України і створення каналу постачання зброї в нашу державу здійснював співробітник Управління розвідки (так зване управління А) КДБ ПМР Стахурський Анатолій Володимирович.

Враховуючи наявність у Кузьмука паспорта громадянина Молдови, розпочато процедуру передачі його правоохоронним органам Молдови.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram