ГоловнаСуспільствоЖиття

У кількох містах проходять проросійські мітинги

Найбільш людні акції в Одесі, Харкові та Донецьку

У кількох містах на сході та півдні України проходять проросійські мітинги.

У Харкові в мітингу з вимогою референдуму про федералізацію України бере участь близько 1500 осіб, повідомляє УНІАН. Мітинг проходить біля пам'ятника Леніну на площі Свободи. З іншого боку площі Свободи вхід у Харківську облдержадміністрацію охороняють близько 200 працівників міліції в повному спорядженні.

Фото: http://glavnoe.ua

У Донецьку, як повідомляє "ОстроВ", така сама кількість проросійськи налаштованих активістів зібралася на мітинг на площі Леніна. Звідти вони пройшли до пам'ятника "Твоїм визволителям, Донбас" у парку імені Ленінського комсомолу, де поклали квіти.

Фото: http://www.ostro.org

В Одесі, як повідомляє "Думская", приблизно дві тисячі прихильників Росії мітингують на Куликовому полі.

Фото: http://timer.od.ua

У Луганську сепаратистський мітинг у сквері біля пам'ятника Тарасові Шевченку зібрав близько 500 осіб, пише видання 0642.ua.

Фото: http://www.0642.ua

У центрі Дніпропетровська біля Театру опери та балету мітингують близько 200 осіб. Мітинг присвячено пам'яті правоохоронців, які загинули під час сутичок у Києві - відтоді саме минуло 40 днів. Мітингувальники також виступали за проведення референдуму, на який винесли б питання про розширення повноважень місцевих рад, зближення з Російською Федерацією і вступ України до Митного союзу.

Фото: http://www.056.ua

При цьому близько 2 тис. футбольних фанатів із символікою ФК "Дніпро" і "Динамо" (Київ) у центрі Дніпропетровська провели ходу-мітинг проти війни і за єдність України. На площі Героїв Майдану вони виконали гімн і пом'янули загиблих під час протистояння в Києві членів "Небесної сотні". О 14:30 мітингувальники рушили колоною центральним проспектом ім. К. Маркса до стадіону "Дніпро-Арена", де о 17:00 відбудеться матч клубів "Дніпро" і "Динамо", повідомляють "Українські Новини".

Фото: http://www.056.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram