ГоловнаСуспільствоПодії

МВС заперечує катування затриманого за розстріл трьох даївців

Усього у справі проходять 11 осіб, серед яких - члени "Білого молота"

МВС заперечує катування затриманого за розстріл трьох даївців
Лидер "Белого Молота" Владислав Горанин
Фото: http://vesti.ua/

МВС заперечує інформацію про те, що до одного із підозрюваних, затриманих у справі про розстріл трьох інспекторів ДАІ в Києві, застосовують тортури.

Про це йдеться в повідомленні міністерства.

"Інформація, яку зараз поширюють на деяких інтернет-сайтах і в соціальних мережах, що нібито до одного з підозрюваних у цій справі співробітники міліції застосовували тортури чи побиття, не відповідає дійсності. На думку слідства, такі повідомлення є способом ухилення підозрюваного від відповідальності та введення в оману громадської думки", - сказано в ньому.

Нагадаємо, 21 березня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив про затримання організатора й одного з учасників нападу на пост ДАІ "Биківня" під Києвом.

Тоді загинули троє інспекторів Дорожньо-патрульної служби ДАІ: 38-річний старший лейтенант міліції Сергій Ригун, 36-річний старший прапорщик міліції Олександр Куликовський і 27-річний старший сержант міліції Ігор Мазур. Удовами залишилися дві жінки. Троє малолітніх дітей стали сиротами.

За даними слідства, працівники міліції затримали 25-річного жителя міста Києва, який є неформальним лідером руху "Білий молот". Перед цим затримали його спільника - 22-річного мешканця Сумської області. У затриманих вилучили речові докази, які свідчать про їх безпосередню участь у нападі на співробітників ДАІ.

24 березня МВС повідомило, що в Тернопільській області затримали групу із 9 осіб, у яких вилучили значну кількість зброї. Серед затриманих - 17-річний житель Києва, у якого працівники міліції виявили та вилучили пістолет Макарова. Після перевірки інформації про цей пістолет у базі даних зброї, яку розшукує міліція, встановлено, що цей пістолет - табельна вогнепальна зброя одного з інспекторів ДАІ, які загинули на посту ДАІ "Биківня".

У МВС України наголошують, що затриманих громадян підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. За скоєння такого злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, "Білий молот" входив у "Правий сектор", але його виключили із цього об'єднання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram