ГоловнаСуспільствоЖиття

Курсанти Академії ВМС зможуть продовжити навчання в Україні, - Сенченко

Чутки про те, що на курсантів тиснуть, не відповідають дійсності

Курсанти Академії ВМС зможуть продовжити навчання в Україні, - Сенченко

Усі курсанти Академії військово-морських сил ім. Нахімова, яка 20 березня перейшла під російський прапор, за бажання зможуть продовжити навчання в Україні.

Про це в ексклюзивному коментарі LB.ua повідомив виконувач обов'язків заступника голови Адміністрації президента Андрій Сенченко.

"Усім вихованцям Академії Військово-Морських сил ім. Нахімова в Севастополі, які хочуть продовжити навчання в Україні, нададуть таку можливість. Зараз обговорюють питання, щоб було виділено спеціальний факультет в одному з вишів Одеси та Херсона. Усі, хто захоче, зможуть продовжити навчання", - сказав Сенченко.

В.о. заступника голови АП також спростував інформацію про погані умови проживання курсантів.

"Із хлопцями, які навчаються в Академії, все гаразд. Умови проживання не змінилися. Харчування і медобслуговування вони отримують у повному обсязі. Зараз поширюються чутки, що на них тиснуть. Так от, це не відповідає дійсності", - додав Сенченко.

Як повідомляли, 20 березня після підняття російського прапора над будинком Академії Військово-Морських сил ім. Нахімова в Севастополі група курсантів заспівала гімн України.

Перед цим президент РФ Володимир Путін підписав розпорядження про відродження Чорноморського вищого військово-морського училища імені ім. Нахімова та про визнання військових звань і документів про військову освіту українських військовослужбовців, які побажали служити в Збройних силах Російської Федерації.

Академія Військово-Морських сил імені Нахімова була єдиним вищим військово-морським навчальним закладом України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram