ГоловнаСуспільствоЖиття

Росія стягує війська до північного кордону України

Це означає, що Путін готує вторгнення по всьому "східному фронту" - від Чернігова до Донецька

Росія стягує війська до північного кордону України

Російське угруповання військ на кордонах України зросло за рахунок прибуття нових підрозділів і частин у Брянську область Російської Федерації.

Про це повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук у Facebook.

"Це означає, що Путін готує вторгнення відразу по всьому нашому східному фронту - від Чернігова до Донецька", - додав він.

За даними Тимчука, 23 березня міжнародні спостерігачі здійснили інспекційний політ над прикордонними територіями РФ.

"На цей час Москва трохи відвела війська від кордонів у Ростовській області, а в Брянській їх і так тоді було небагато. Тільки інспектори відлетіли - війська полізли до кордону, як таргани. Загалом, треба було бути повним лохом, щоб вірити Кремлю", - вважає він.

"Єдине, що обнадіює - той факт, що Збройні сили України встигли перегрупуватися, наші прикордонники взяли під серйозний контроль кордон, спецслужби активно нейтралізують російську "п'яту колону" в наших східних областях. Усе це загрожує серйозно зіпсувати плани Кремля", - додав представник групи "Інформаційний спротив".

Раніше Міністерство закордонних справ України заявило, що Росія продовжує перебазування військовослужбовців і техніки до кордону з Україною.

Нагадаємо, 24 березня секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Парубій заявив, що на кордоні з Україною перебуває близько 100 тис. російських військових у повній бойовій готовності.

14 березня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія не має жодних планів вторгнення на південний схід України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram