ГоловнаСуспільствоЖиття

"Перший канал" просить Україну відновити ретрансляцію російських каналів

Рішення суду суперечить Європейській конвенції про транскордонне телебачення, вважає Ернст

"Перший канал" просить Україну відновити ретрансляцію російських каналів

Генеральний директор "Першого каналу" Костянтин Ернст закликав Україну скасувати рішення про тимчасове призупинення ретрансляції російських каналів.

Про це йдеться в заяві Ернста.

"Закликаємо регулюючі органи держави визнати право національного бізнесу взаємодіяти з партнерами на підставі довгострокових і легітимних договірних відносин і скасувати рішення про тимчасове призупинення ретрансляції російських каналів в Україні", - йдеться в заяві.

За його словами, з 2007 року була створена спеціальна версія "Першого каналу", адаптована до вимог українського законодавства, що враховує інтереси численних глядачів України, в тому числі, що мають різні думки і позиції з приводу подій в Україні.

Він зазначив, що рішення суду про тимчасове призупинення ретрансляції російських каналів в Україні суперечить Європейській конвенції про транскордонне телебачення.

Він уточнив, що готовий у відкритому суді викласти позицію "Першого каналу" й надати необхідні документи і записи ефіру.

Нагадаємо, 9 березня з другої половини дня в Криму припинили мовлення всі українські канали.

25 березня Київський окружний адміністративний суд прийняв визначення, згідно з яким має бути призупинена трансляція російських телеканалів в Україні. Йдеться про трансляцію в Україні телеканалів РТР, "Перший", "Росія 24" і НТВ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram