ГоловнаСуспільствоЖиття

Адвоката Курченка вивезли із СІЗО в невідомому напрямку

По суті, людину викрали, вважають юристи

Адвоката Курченка вивезли із СІЗО в невідомому напрямку

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська заявила, що адвоката Дениса Бугая, якого раніше утримували в ІТУ в Аскольдовому провулку в Києві, там уже немає.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

"Мені повідомили, що Дениса Бугая в СІЗО немає", - сказала омбудсмен.

Тоді як віце-президент Асоціації юристів України Олексій Резніков в ексклюзивному коментарі LB.ua заявив, що Бугая о 10:30 відвезли на Хрещатик.

"Для нібито участі в судовому засіданні. При тому, що суд не працював", - додав Резніков.

Як відомо, ще одна будівля Печерського суду розташована на Хрещатику.

"Його конвоювали в невідомому напрямку. Тобто, по суті, людину викрали", - розповів юрист.

Резніков додав, що він і його колеги називають такі методи "кузьмінщиною" - за аналогією з позаправовими методами, які застосовував колишній перший заступник генпрокурора Рінатом Кузьмін.

Частина представників адвокатури, які пікетували ІТУ в Аскольдовому провулку, разом з Валерією Лутковською попрямували до неї в офіс, щоб написати колективний лист генеральному прокурору Олегові Махніцькому.

Як повідомляли, 23 березня близько 50 вищих представників адвокатури пікетували СІЗО СБУ в Аскольдовому провулку столиці.

Причина - затримання їхнього колеги Дениса Бугая, відомого адвоката, який супроводжував, наприклад, купівлю Сергієм Курченком "білих активів": ФК "Металіст", УМХ, банку БББ, "Арени" в Харкові.

"Його тепер намагаються подати мало не головним мафіозі. Це ототожнення адвоката з клієнтом, що неприйнятно взагалі. Тим паче, жодних правопорушень Денис не здійснював. Адвокатська спільнота не може це прийняти просто так", - сказав віце-президент Асоціації юристів України Олексій Резніков.

Адвокати затриманого заявили про скоєння злочину у вигляді незаконного позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram