ГоловнаСуспільствоЖиття

Адвокати Бугая біля СІЗО заявили про скоєння злочину

Вони вимагають допитати слідчого прокуратури, який скоює злочин разом з адміністрацією ІТУ

Адвокати Бугая біля СІЗО заявили про скоєння злочину

Адвокати затриманого юриста Дениса Бугая викликали міліцію і біля воріт ІТУ в Аскольдовому провулку в Києві роблять заяву про скоєння злочину у вигляді незаконного позбавлення волі.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua. Вони також вимагають допитати слідчого прокуратури, який скоює злочин разом з адміністрацією ізолятора тимчасового утримання.

Раніше один з адвокатів Бугая написав заяву, в якій зажадав негайно звільнити свого підзахисного.

"Слідчому ГПУ Куценку Є.І. Відповідно до вимог ст.ст. 209, 211 КПК України, повідомляю вас про закінчення терміну затримання адвоката Бугая Дениса Володимировича, затриманого вами 21.03.2014 р. о 5 годині 15 хвилин. Вимагаю негайного звільнення. Адвокат Бойко І. Г.", - йдеться в заяві, текст якої опинився в руках LB.ua.

Як повідомляли, 23 березня близько 50 вищих представників адвокатури пікетували СІЗО СБУ в Аскольдовому провулку столиці.

Причина - затримання їхнього колеги Дениса Бугая, відомого адвоката, який супроводжував, наприклад, купівлю Сергієм Курченком "білих активів": ФК "Металіст", УМХ, банку БББ, "Арени" в Харкові.

"Його тепер намагаються подати мало не головним мафіозі. Це ототожнення адвоката з клієнтом, що неприйнятно взагалі. Тим паче, жодних правопорушень Денис не здійснював. Адвокатська спільнота не може це прийняти просто так", - сказав віце-президент Асоціації юристів України Олексій Резніков.

За словами Резнікова, Бугай досі в СІЗО, але до нього не пускають адвокатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram