ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Мусій заявив, що не може звільнити з МОЗ ставленика "Сім'ї"

Чиновники масово йдуть "на лікарняний"

Мусій заявив, що не може звільнити з МОЗ ставленика "Сім'ї"
Фото: khmkovult.at.ua

Керівництво Міністерства охорони здоров'я наразі не може здійснити низку звільнень чиновників, які залишилися в міністерстві від попередньої влади.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, про це на брифінгу заявив голова відомства Олег Мусій.

"Немає можливості звільнити, зокрема Олега Богачева, оскільки ця людина подала й одразу ж відкликала свою заяву на звільнення. Зараз він на лікарняному. І наскільки я знаю, не бере участь в управлінні та керівництві відомством", - розповів Мусій.

При цьому він зазначив, що в міністерстві проводять перевірку СБУ, ГПУ і МВС, зокрема в тендерному комітеті, який очолював Богачов.

Нагадаємо, Богачов здійснював усі тендерні закупівлі минулої влади в МОЗ.

Також Мусій прокоментував ситуацію з головою Держлікслужби Олексієм Соловйовим.

"Я не бачу Олексія Соловйова та його першого заступника Інни Демченко керівниками цієї структури. Соловйов також написав заяву на звільнення, але відкликав її, заявивши, що подав документ через погрози родині. Це абсолютно деструктивна позиція, яка заважає нормальній роботі Державної служби з лікарських засобів", - зазначив голова МОЗ.

При цьому він спростував можливе призначення на місце Соловйова Дмитра Подтуркіна. Він, як відомо, контролював всі держзакупівлі МОЗ з кінця 2011 року і сьогодні залишається впливовою персоною в міністерстві. Раніше повідомляли про його можливе призначення в Держлікслужбу. У цьому контексті Мусій заявив, що як людина, яка керує кадровою політикою відомства, ніколи не погодиться на таке призначення.

Окрім того, під час брифінгу голова МОЗ згадав і про ситуацію в медуніверситеті імені Богомольця. Зокрема, він розповів, що у ВНЗ зараз працює спеціальна комісія, яка розслідує те, що відбувалося в ньому. При цьому ректора Віталія Москаленка усунули від виконання службових обов'язків. В.о. ректора тимчасово призначено доньку відомого хірурга, кардіолога Катерину Амосову.

Мусій одразу ж спростував інформацію про те, що має приятельські стосунки з Амосовою. За його словами, вони бачилися кілька разів у житті, одного разу - під час проведення акції під Міністерством охорони здоров'я.

При цьому, зазначив Мусій, після того, як будуть опубліковані висновки комісії, яка працює у ВНЗ, там проведуть вибори - "університет сам повинен вирішити, кого обирати ректором". За його словами, у виборах зможе взяти участь нинішній ректор Віталій Москаленко, але лише якщо комісія не простежить його участі в якихось махінаціях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram