ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна проінформувала Росію, що українським військовим дозволили стріляти

Головнокомандувач ЗС України закликав Росію негайно припинити блокувати українські військові частини

Україна проінформувала Росію, що українським військовим дозволили стріляти
Михаил Куцин

Начальник Генерального штабу - головнокомандувач ЗС України Михайло Куцин запропонував російському колезі створити комісію на рівні оборонних відомств, щоб не допустити ескалацію конфлікту в Криму.

Про це Куцин повідомив у розмові з начальником Генерального штабу Збройних сил РФ Валерієм Герасимовим, повідомляє прес-служба Міноборони.

Куцин заявив, що сьогоднішні події в Сімферополі, внаслідок яких загинув український військовослужбовець і ще двоє були тяжко поранені, пройшли за підтримки та безпосередньою участю російських військових, що дає підстави покласти відповідальність за цю трагедію на Збройні сили РФ.

Начальник Генштабу ЗС України поінформував російського колегу про відповідний наказ, згідно з яким військовослужбовці військових частин ЗС України, дислокованих в АР Крим, відтепер мають дозвіл на застосування зброї.

Головнокомандувач ЗС України закликав начальника Генштабу ЗС Росії негайно припинити блокування військових частин ЗС України, відвести російських військовослужбовців від українських військових частин і повернути їх у місця постійної дислокації.

Куцин зазначив, що ситуація, яка склалася нині на Кримському півострові, потребує негайного вирішення, передусім на рівні політичного керівництва обох країн.

Він запропонував своєму російському колезі ініціювати питання про невідкладне створення відповідної комісії на рівні оборонних відомств України і РФ, щоб не допустити подальшої ескалації конфлікту, уникнути кровопролиття та стабілізувати ситуацію в АР Крим.

Нагадаємо, 18 березня під час штурму українського фотограмметричного центру в Сімферополі було вбито українського військовослужбовця. Військовим частинам Збройних сил України, дислокованим в АР Крим, дозволено застосовувати зброю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram