ГоловнаСуспільствоЖиття

На сході України мітингували прихильники і противники возз'єднання з Росією

Мітинги пройшли в Дніпропетровську, Запоріжжі, Харкові та Донецьку

На сході України мітингували прихильники і противники возз'єднання з Росією
Фото: EPA/UPG

У деяких обласних центрах східної України пройшли мітинги за об'єднання з Росією, а також за збереження територіальної цілісності України.

Зокрема, на мітинг на підтримку Росії біля Театру опери та балету в центрі Дніпропетровська зібралося близько 400 осіб. Учасники мітингу виступили за об'єднання з Росією і Білоруссю та висловили підтримку мешканцям Криму, які беруть участь у референдумі. Мітинг за єдність України і мир у Дніпропетровську зібрав близько тисячі осіб. Учасники акції закликали зберегти єдність України і виступили проти військової агресії Росії в Криму.

Близько 300 прихильників Комуністичної партії, які підтримують федералізацію України, і близько 200 людей, які виступають за дії Росії в Криму, зібралися на мітинг біля пам'ятника Леніну в Запоріжжі.

Мітинг проти військової агресії з боку Росії і за збереження територіальної цілісності України в Запоріжжі зібрав близько 3 тис. осіб.

У Донецьку на мітинг за федералізацію України зібралося більш ніж 5 тис. осіб. Згодом близько тисячі мітингувальників рушили блокувати прокуратуру Донецької області.

Більш ніж 3 тис. людей зібралися на проросійський мітинг у центрі Харкова. Державний виконавець зачитав присутнім рішення суду про заборону акції. Однак її учасники повели себе агресивно, в результаті чого виконавець зник у автобусі міліції, який люди заблокували, однак потім дозволили йому виїхати.

Учасники акції розгорнули прапор Росії. Паралельно організатори почали роздачу і збір бюлетенів опитування, який назвали "Референдум про економічну федералізацію та самовизначення Харкова та Харківської області".

За єдність України і мир мітингувало близько тисячі осіб у Сумах. Учасники акції кілька разів скандували "Ганьба!" президентові Росії Володимиру Путіну, вони закликали зберегти єдність України і виступили проти військової агресії Росії в Криму.

Нагадаємо, 16 березня в Криму проходить неконституційний і не визнаний світом референдум про приєднання півострова до Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram