ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму розпочався невизнаний референдум про приєднання до Росії (онлайн-трансляція)

Голосування почалося о 8:00 і закінчиться о 20:00

В Автономній Республіці Крим о 8:00 почався неконституційний і не визнаний світом референдум про приєднання півострова до Російської Федерації.

У бюлетені лише два питання трьома мовами: російською, українською та кримськотатарською. Перше - чи підтримують кримчани вихід АРК зі складу України і входження до складу РФ. Друге - про повернення Конституції АРК 1992 року.

Голосування проходить на 1205 дільницях і закінчиться о 20:00.

У референдумі беруть участь і мешканці Севастополя, який у разі приєднання до Росії може отримати статус окремого суб'єкта федерації.

Під час референдуму в Криму працюють спостерігачі з 23 країн.

Референдум у Криму не визнали легітимним ані міжнародна спільнота, ні влада України, проте російська Рада Федерації і голови фракцій у Держдумі підтримали рішення кримської влади.

Конституційний Суд України визнав рішення про проведення референдуму в Криму таким, що суперечить Основному закону держави.

15 березня Верховна Рада України проголосувала за розпуск кримського парламенту, проте Верховна Рада Криму не послухалася цього рішення.

Учора на розгляд Ради Безпеки ООН надійшла резолюція, що передбачала оголосити майбутній референдум у Криму "таким, що не має чинності" і закликати всі країни не визнавати його результати, однак Росія заблокувала її, скориставшись правом вето.

У Криму проти референдуму активно виступають кримські татари.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram