ГоловнаСуспільствоПодії

Серед викрадачів активістів були люди Захраченка, - Аваков

Розслідування масових вбивств просувається набагато складніше

Серед викрадачів активістів були люди Захраченка, - Аваков
Фото: Макс Левин

Двоє людей з банди, яку підозрюють у викраденні активістів Ігоря Луценка і Юрія Вербицького і у вбивстві останнього, пов'язані з колишнім міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком.

Про це в інтерв'ю LB.ua розповів нинішній голова відомства Арсен Аваков.

"Зараз я зазначу суттєві зрушення у кількох резонансних справах – вбивстві журналіста Веремія, Юрія Вербицького, викраденні Ігоря Луценка. Тож, у справі вбивства Вербицького і викрадення Луценка вже є кілька затриманих. Встановлено, що працювала ціла банда, тому продовжуємо розслідувати, далі розплутувати клубок", - заявив Аваков.

При цьому він зазначив, що під час розслідування виявили "двох людей, чия діяльність приводить до міністра Захарченка".

Разом з тим, з розслідуванням масових вбивств, за словами голови МВС, справа просувається не так швидко.

"Збір речових доказів продовжується досі. Експерти працюють на дахах, де перебували снайпери. У тому числі - на даху спаленого будинку профспілок. Працюють вздовж всього периметра на Інститутській. Щоб з'ясувати, звідки вели стрілянину, треба точно відновити місце загибелі кожного. Це непросто, оскільки багатьох друзі, підхоплювали - несли в хол готелю "Україна" або ще кудись. Інший приклад: на стовбур дерева, від якого зрикошетила куля, ставиться лазерна мітка і за нею обчислюють траєкторію польоту кулі. У результаті - "точка" стрільця. Робота досить складна, копітка. Сьогодні є тільки окремі фрагменти. Для того, щоб зібрати з них загальну картину, потрібен час", - зазначив Аваков.

"Справа про масові вбивства поділена на чотири напрямки. Перший - люди, яких вбили снайпери. Другий - вбиті під час прямих сутичок з "Беркутом" і ВВ; там навіть були тіла, прошиті прямими автоматними чергами. Третій - вбивства, скоєні групами "тітушок". Четвертий - смерті в таборі Беркута і ВВ", - додав також він.

Детальніше про розслідування резонансних справ читайте в повному тексті інтерв'ю

Арсена Авакова: "Всього на сьогодні у розшуку близько сорока людей "колишніх".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram