ГоловнаСуспільствоЖиття

Міноборони: у Криму далі блокують українських військових

Заблоковано об'єкти в Севастополі, Перевальному, Феодосії, Бельбеку, Новоозерному, Керчі

Міноборони: у Криму далі блокують українських військових
Фото: job-sbu.org

Міністерство оборони України констатує блокування українських військових у Криму.

Про це йдеться в повідомленні міністерства.

"Військовими Росії, агресивно налаштованими громадянами та представниками так званої кримської самооборони триває блокування військових частин Збройних сил України, які дислокуються на території АР Крим (і Севастополя)", - сказано в повідомленні.

Заблоковано штаб командування ВМС ЗС України (Севастополь), 36-ту бригаду берегової оборони (Перевальне), 1-й окремий батальйон морської піхоти (Феодосія), 501-й окремий батальйон морської піхоти (Керч), Південну військово-морську базу ВМС (Новоозерне), 204-ту бригаду тактичної авіації та 251-й радіотехнічний батальйон (аеродром "Бельбек").

"Триває облаштування загарбниками оборонних позицій у районах міст Перекоп і Армянськ. Зокрема в районі населеного пункту Суворове, поблизу Армянська, розгорнута рота морської піхоти 810-ї окремої бригади морської піхоти Чорноморського флоту РФ, яка налічує до 150 військовослужбовців і 8 одиниць військової техніки (БТР-80). Обладнуються укриття для бронетехніки. У районі Перекопа розгорнуть десантно-штурмовий батальйон збройних сил Росії, який налічує до 500 російських військовослужбовців і 40 броньованих автомобілів типу "ТИГР", - повідомляє міністерство.

Мінобоорони також зазначає, що підтверджено факти закупівлі проросійськими силами військового одягу за зразком форми української армії для можливих провокацій і дискредитації українських військових.

Також зафіксовано розміщення в мережі Інтернет відеороликів зі зверненнями нібито українських військовослужбовців з прихованими обличчями, в яких спростовується інформація про блокування українських частин.

Міноборони заявляє, що такі звернення не більш ніж фальшивки, а особовий склад українських частин у Криму залишається вірним присязі.

Нагадаємо, представники російських військових і кримської влади висунули ультиматум українським військовослужбовцям зенітно-ракетного полку в Євпаторії здати зброю до 20:00 у неділю.

Російські військові з кінця лютого практично щодня здійснюють спроби захопити військові частини Збройних сил України в Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram