ГоловнаСуспільствоЖиття

Активісти Євромайдану зайняли Харківську ОДА

Ситуація загострилася - почалися провокації

Активісти Євромайдану зайняли Харківську ОДА

Активісти Євромайдану зайняли приміщення Харківської облдержадміністрації. Представники місцевої влади ведуть переговори про звільнення будівлі.

Один з лідерів харківського Майдану Дмитро Пилипець спочатку погодився звільнити приміщення в обмін на гарантії безпеки людей, які будуть розходитися до станцій метрополітену. Планували, що в приміщенні залишиться тільки кілька людей Самооборони Майдану і журналісти, повідомляє "Новостное агентство Харьков".

Виступаючи перед присутніми в ОДА, Пилипець повідомив, що 24 лютого мітинг збирається на площі Свободи о 9:00, щоб не допустити губернатора Харківської області Михайла Добкіна на робоче місце.

Він попросив мітингувальників розійтися мирно і без пригод, під керівництвом сотників і десятників. Цієї миті невідомі влаштували провокації: в міліціонерів і учасників мітингу з обох боків полетіли пластикові пляшки з водою і палиці. Учасники обох мітингів почали скорочувати відстань між собою, викрикувати образи на адресу одне одного. Самооборона Майдану, яка стоїть в оточенні уздовж будівлі ОДА, стукає по металевих щитах. Група літніх жінок спробувала зірвати вихід у прямий ефір кореспондента 1+1.

Біля пам'ятника Леніну люди з георгіївськими стрічками встановили імпровізовану барикаду з дощок і ящиків, поставили бочки з вогнищами. За їхніми словами, вони підуть тільки тоді, коли підуть їхні опоненти, що розмістилися в приміщенні ОДА.

У соцмережі Facebook Ольга Євстигнєєва повідомила, що людей "відстрілюють, нацьковують на них собак", які протестувальників оточують люди з битами.

Нагадаємо, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, який учора покинув Україну, повернувся і на площі в Харкові заявив, що не писав і не писатиме заяву про відставку.

Сьогодні також стало відомо про повернення мера Харкова Геннадія Кернеса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram