ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Київський патріархат закликає Московський об'єднатися в Помісну церкву (Документ)

До рук LB.ua потрапив лист патріарха Філарета

Священний синод Української православної церкви Київського патріархату звернувся до Блаженнішого Володимира, предстоятеля Української православної церкви.

"У цей трагічний і доленосний момент історії українського народу як ніколи очевидною є необхідність подолати розділення Православної церкви в Україні, який триває вже більш ніж 20 років, і утворити в Україні єдину Помісну українську православну церкву", - йдеться у зверненні, яке потрапило до рук LB.ua.

Фото: LB.ua

"Існуюче розділення тісно пов'язане з розділенням у суспільстві, живить його і підживлюється від нього. Єдина Помісна церква повинна і могла б грати потужну миротворчу і єднальну роль у суспільстві, сприяти взаєморозумінню між різними силами, не допускати розпалювання ворожнечі на національному, релігійному, регіональному, мовному ґрунті", - зазначає Синод УП КП.

Українська православна церква Київського патріархату закликала єпископат і духовенство УПЦ МП: "Нам слід відкинути всі колишні образи і залишити в минулому суперечки. Необхідно негайно розпочати діалог про об'єднання в єдину Помісну православну церкву. Переконані, що Вселенський патріарх і більшість інших помісних православних церков радо сприймуть наше спільне рішення про подолання в Україні церковного розділення і визнають автокефалію єдиної УПЦ".

"Від слів про необхідність об'єднання необхідно переходити до справ, бо тільки у справах видно щирість нашого спільного бажання припинити розділення Церкви в Україні", - наголосили в УПЦ КП.

За інформацією LB.ua, останні події в Україні активізували міжцерковний діалог.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram