ГоловнаСуспільствоПодії

Загиблі на Майдані 18-20 лютого. Список (доповнюється)

У списку 90 осіб, включно із силовиками

Активісти ідентифікували тіла загиблих 18-20 лютого на Майдані.

1. Арутюнян Георгій, Рівне, 54 роки. Був партійним активістом, член партії ВО "Свобода". У Георгія залишилося двоє дочок, молодшій - три роки.

Георгій Арутюнян
Фото: vse.rv.ua
Георгій Арутюнян

2. Байдовський Сергій Романович, Нововолинськ, Волинська область, 23 роки. Працівник магістрального нафтопроводу "Дружба".

Сергій Байдовський
Фото: vk.com/b_a_y_s_e_r
Сергій Байдовський

3. Бльок Іван Іванович. Львівська область. 41 рік. Як повідомляє прес-служба львівського ВО "Свобода", Іван Бльок завжди приїжджав зі Львова на Майдан у час найбільшої небезпеки - після розгону Майдану 30 листопада, після спроби розгону 11 грудня, коли почалася стрілянина 18 лютого. Загинув від снайперської кулі 20 лютого. Залишилися дружина, донька та син.

Іван Бльок
Іван Бльок

4. Бойків Володимир, Львів, 1955 року народження. Помер 24 лютого в лікарні.

5. Бондарєв Сергій Анатолійович, програміст GlobalLogic Україна.

Сергій Бондарєв
Фото: www.facebook.com/mariia.semenchenko
Сергій Бондарєв

6. Бондарчук Сергій Михайлович, Старокостянтинів Хмельницької обл. 1961. Учитель фізики, голова Старокостянтинівської районної організації ВО "Свобода". Отримав вогнепальне поранення 20 лютого.

Сергій Бондарчук
Фото: svoboda.org.ua
Сергій Бондарчук

7. Братушка Олексій, Суми, 38 років. Батько двох дітей, займався приватним підприємництвом. Брав участь у Помаранчевій революції, на Майдан приїхав 19 лютого. Загинув 20 лютого.

8. Брезденюк Валерій, Вінниця,50 років. Художник у техніці ебру (малювання по воді).

Валерій Брезденюк
Фото: 20minut.ua
Валерій Брезденюк

9. Вайда Богдан Іванович. Село Летня, Львівська область. 1965. На київський Майдан приїхав 19 лютого. Вранці наступного дня зателефонував сестрі: "Тут справжня війна! Стріляють", - після чого розмова урвалася. Того самого дня стало відомо, що Богдан загинув від кулі снайпера.

10. Варениця Роман Михайлович, Яворівський район Львівської області, 14.12.1978. Застрелений на Великій Житомирській.

Роман Варениця
Роман Варениця

11. Васильцов Віталій Валерійович, Біла Церква. 1977. Застрелений 19 лютого на Великій Житомирській. У нього залишилося двоє дітей.

 Віталій Васильцов
Віталій Васильцов

12. Веремій В'ячеслав, журналіст газети "Вести". Київ, 32 роки.

В'ячеслав Веремій
В'ячеслав Веремій

На перехресті Володимирської та Великої Житомирської невідомі чоловіки з битами і зброєю, в касках, камуфляжі і чорних масках напали на таксі, в якому їхав Веремій зі співробітником. "Він отримав кульове поранення в груди. Смерть настала через втрату крові і поранення, не сумісні з життям. В'ячеслав Веремій працював у "Вістях" з дня відкриття нашого проекту, він був провідним журналістом нашого видання. Слава готував публікації на гострі соціальні теми, проводив розслідування, писав репортажі з Євромайдану. У нього залишилися дружина і маленький син", - йдеться в повідомленні газети "Вести".

Вдова В'ячеслава потребує допомоги.

13. Войтович Назар Юрійович, 17 років. Студент 3 курсу Кооперативного коледжу Тернополя.

Назар Войтович
Фото: doba.te.ua
Назар Войтович
14. Голоднюк Устим Володимирович, Збараж, Тернопільська обл, 1994. Студент. Волонтер, снайперська куля пробила каску. "Устим мав зустрітися з батьком об 11-й ранку на вулиці Жовтневій. Про це вони домовилися о 9-й ранку. Устин був захисником Майдану з листопада. Домовиться з батьком, що той відвезе його додому, перепочити. Два Наступних години до зустрічі з батьком Устим не прожив", - пише sprotiv.org.

Устим Голоднюк
Фото: http://zz.te.ua/
Устим Голоднюк

15. Городнюк Іван, місто Березне, Рівненська область. Іван повернувся додому 19 лютого, оскільки 18 лютого під час штурму Майдану "беркутівцями" його облили водою з водомета і побили. Він захворів і приїхав додому лікуватися, але його серце не витримало - він помер.

Іван Городнюк
Іван Городнюк

16. Горошишин Максим, с. Грушківка Черкаської області, 25 років. Помер у лікарні 20 лютого в Києві від тяжкої пневмонії, отриманої після того, як на Інститутській увімкнули водомети.

17. Гриневич Едуард. Село Деревки Любешівського району Волинської області, 1985. Боєць Волинської сотні, "свободівець". Убито 20 лютого.

Гриневич Едуард
Фото: vk.com/edyard_grunevuch
Гриневич Едуард

18. Гурик Роман, Івано-Франківськ. 1994. Студент факультету психології Прикарпатського університету. Убитий снайпером 19 лютого.

Роман Гурик
Роман Гурик

19. Дворянець Антоніна, Бровари, 62 роки. Свого часу була ліквідатором на ЧАЕС. 18 лютого до Києва приїхала у справах, брати участь у протестах не збиралася. Отримала вогнепальне поранення.

20. Дигдалович Андрій, село Сокільники Пустомитівського району Львівської області. Загинув 20 лютого.

21. Дідич Сергій Васильович. Голова міської ВО "Свобода" в Городенці Івано-Франківської області. 44 роки. Загинув 18 лютого. "Свободівець" Руслан Андрійко був поруч у момент отримання Сергієм смертельного поранення: "Я бачив смерть ГЕРОЯ. Він був на передовій як справжній провідник. Вів у бій свою сотню. Ворожа граната взірвалась біля шиї Сергія і розірвала артерію... Шансів на порятунок не було. Сьогодні не стало кращого з нас".

Сергій Дідич
Фото: gordonua.com
Сергій Дідич

22. Дзявульський Микола Степанович, Шепетівка, 1958. Учитель географії та біології, член ВО "Свобода". Загинув 20 лютого від кулі снайпера на Інститутській.

Микола Дзявульський
Фото: svoboda.org.ua
Микола Дзявульський

23. Дмитрів Ігор Федорович, село Копанки Івано-Франківської області. 30 років.

Ігор Дмитрів
Фото: www.facebook.com/mariia.semenchenko
Ігор Дмитрів

24. Жаловага Анатолій Григорійович, Львів. 1980. Загинув 20 лютого від кулі снайпера.

Анатолій Жаловага
Фото: kp.ua
Анатолій Жаловага

25. Жановачий Андрій, 49 років, загинув у Києві.

26. Жеребний Володимир Миколайович, село Рудки Львівської області. 28 років. Працівник Вишнянського аграрного коледжу. Був на барикадах з перших днів протесту. Загинув 20 лютого.

Володимир Жеребний
Володимир Жеребний

27. Зайко Яків Якович, Житомир. 73 роки.Народився 1940 року. З 1984 року редагував інформаційний вісник "Новини Житомирщини", був секретарем правління обласної організації Спілки журналістів України. З 1989 року - голова журналістського кооперативу "Посередник", головред газети "Трудова Волинь", "Стенограма", "Фермер - вільний селянин". Народний депутат Верховної Ради першого скликання, був обраний у 1990 році. Входив до Народної ради, фракція Народного руху України, був членом Комісії ВР України з питань гласності та ЗМІ. За попередньою інформацією, помер від інфаркту після початку сутичок біля ВР.

Яків Зайко
Фото: www.telekritika.ua
Яків Зайко

28. Захаров Володимир Костянтинович, 57 років. ІТ-спеціаліст, який загинув під час штурму офісу Партії регіонів 18 лютого на Липській.

29. Ільків Богдан, 51 рік, смт Щирець Львівської області. Отримав 2 вогнепальні поранення в живіт під час стрілянини на Майдані і помер 22 лютого в лікарні.

30. Капінос Олександр, фермер, Тернопільська обл., Кременець. 10.03.1984. Олександр був учасником голодування під Українським домом у 2012 році. Тоді, нагадаємо, активісти протестували проти нового мовного закону. На Майдані Капінос був з першого дня. 18 лютого його поранили в голову. Лікарі намагалися прооперувати чоловіка, але під час операції у нього зупинилося серце.

Олександр Капінос
Фото: www.segodnya.ua
Олександр Капінос

31. Кемський Сергій, м. Коростень, Житомирська область, 1980. Експерт Інституту політичних і економічних ризиків і перспектив.

Сергій Кемський
Сергій Кемський

32. Кіпіані Давид, Грузія. Загинув 20 лютого від двох кульових поранень. У нього залишився однорічний син.

Давид Кіпіані
Давид Кіпіані

33. Кіщук Володимир Юрійович, Запорізька область. 1956.

34. Корнєєв Анатолій Петрович. Село Гаврилівці, Хмельницька область. Голова Рудської сільради. Загинув 20 лютого від пострілу снайпера.

Анатолій Корнєєв
Анатолій Корнєєв

35. Корчак Андрій, Львівська обл., Стрий, 49 років. Помер 18 лютого в лікарні. Його рідна сестра Ольга розповіла "Комсомольской правде", що "Андрій завжди був патріотом, з дитинства. На Майдані був з перших днів, говорив, буду там до останнього". Андрій жив з 80-річною мамою.

36. Костенко Ігор Ігорович, Львів, 22 роки. Журналіст спортивного видання "Спортаналітика".

Ігор Костенко
Фото: sportanalytic.com
Ігор Костенко

37. Котляр Євген, 33 роки. Альпініст, активіст екологічної організації "Зелений фронт" із Харкова. Поїхав до Києва на Майдан 17 лютого і загинув наступного дня.

Євген Котляр
Фото: kp.ua
Євген Котляр

38. Коцюба Віталій Миколайович, Львів, 1982 р.н.

39. Кульчицький Володимир Станіславович. Київ, 1949.

 Володимир Кульчицький
Володимир Кульчицький

40. Максимов Дмитро, 19 років. Спортсмен, призер Дефлімпійських ігор у Софії з дзюдо, завоював дві високі нагороди у 2013 році - "бронзу" в особистому заліку і "срібло" в командному. Загинув 18 лютого на Майдані, вибухом гранати йому відірвало руку, він помер у Будинку профспілок від втрати крові.

Дмитро Максимов
Дмитро Максимов

41. Мельничук Володимир, 1974. Убитий 20 лютого біля Жовтневого палацу.

Володимир Мельничук
Володимир Мельничук

42. Мовчан Андрій. 34 роки, член Демальянсу, працював майстром сцени в театрі імені Франка у Києві. Як повідомляють ті, хто знав Андрія, він щодня приходив на Майдан, обходив барикади і питав, чим може допомогти. Імовірно, в день загибелі Андрій поніс на Майдан продукти. Загинув від вогнепальних поранень. Повідомляють, що тіло знайдено біля Михайлівського собору.

Андрій Мовчан
Андрій Мовчан

43. Мойсей Василь Михайлович. Ківерці Волинської області. 23.03.1992. 22 роки, активіст, член Ківерцівської міської організації волинської "Свободи". Навчався в Університеті "Україна" у Луцьку на 4 курсі. Сайт ВО "Свобода" повідомляє, що Василь Мойсей приїхав до Києва в ніч з 18 проти 19 лютого. Уранці 20 лютого він отримав кульове поранення в грудну клітку, його не врятував навіть бронежилет.

Василь Мойсей
Фото: www.facebook.com/mariia.semenchenko
Василь Мойсей

44. Наумов Владимир Григорьевич, село Шевченко Добропольского р-на Донецкой области. 9 марта 1970 года. Найден мертвым на Трухановом острове. На нем был платок Самообороны Майдана.

Владимир Наумов
Фото: страница на facebook Марии Олийнык
Владимир Наумов

45. Опанасюк Валерий, Ровно. 42 года, отец четверых детей.

46. Пагор Дмитрий, Хмельницкий, 21 год.

47. Павлюк Владимир, Коломыя. Около 40 лет.

48. Пантелеев Иван, Краматорск. 1981. Погиб 20 февраля на Институтской от пулевого ранения в сердце.

Иван Пантелеев
Иван Пантелеев

49. Панькив Николай, 39 лет, с. Лапаевка Львовской области. Погиб 20 февраля от пули в грудь.

50. Паращук Юрий, Харьков. 1966. 48 лет, из Харькова. Столяр, “свободовец”. Был на Майдане с 1 декабря 2013 года. В последнее время был волонтером, на нем не было защитной одежды и шлема. Получил пулевое ранение в затылок во время отступления силовиков с баррикад на Институтской 20 февраля.

Юрий Паращук с женой
Юрий Паращук с женой

51. Пасхалин Юрий Александрович, Черкасская область. 1984. 30 лет, из города Черкассы, погиб от 3-х огнестрельных ранений.

Юрий Пасхалин
Юрий Пасхалин

52. Пехенько Игорь, Вышгород Киевской области, 1970 г. Погиб в Киеве.

53. Плеханов Александр Викторович. 1991. 22 года. Архитектор, выпускник Киевского университета архитектуры и строительства.

Александр Плеханов
Александр Плеханов

54. Полянский Леонид Петрович, около 35 лет.

55. Прохорский Василий, 33 года. 18 февраля был на Майдане и с тех пор не выходил на связь. Из фб: "18.02.14 после работы в 17 час. поехал на Майдан. В 19 час. уже на связь не выходил. Ночевать не пришел. На работу утром не вышел. Друзьями найдены около Михайловского собора его куртка и телефон. Сегодня ходили на опознание - выбиты зубы, весь синий..."

Василий Прохорский
Василий Прохорский

56. Прохорчук Виктор, 1975 г. Погиб 20 февраля в Киеве.

57. Саенко Андрей Степанович. Фастов, Киевская обл. 1972.

Андрей Саенко
Андрей Саенко

58. Семесюк Николай, 1986 г, Хмельницкий. Погиб в Киеве.

59. Сердюк Игорь, Кременчук, Полтавская обл., 44 года. Предприниматель. Был на Майдане с первых дней протеста. Игоря убили возле Мариинского парка 18 февраля. «Его убили титушки с берктовцами возле Мариинского парка. В тот момент он строил баррикаду. Его просто расстреляли. Его жена осталась без мужа, а дочь осталась без отца. Мы остались без брата! Украина осталась без сына!» — передает слова друга Игоря, кременчужанина Сергея Пилигрима интернет-издание "Полтавщина".

Игорь Сердюк
Фото: www.telegraf.in.ua
Игорь Сердюк

60. Смолянский Виталий Витальевич, Уманский район, с. Фурмановка. Жил и работал в Киеве. У него осталось двое маленьких детей.

61. Сольчаник Богдан Зиновьевич, Старый Самбор, Львовская обл. 1985. 29 лет, преподаватель кафедры новой и новейшей истории Украины Украинского католического университета. “У Богдана были большие способности к общественной и политической активности, он проявил себя еще во времена Оранжевой революции, будучи активным деятелем ОК “Пора”, – пишут на сайте университета. 

Богдан Сольчаник
Богдан Сольчаник

62. Тарасюк Иван Николаевич. Волынская область, пгт Олыка. 1993.

Иван Тарасюк
Иван Тарасюк

63. Ткачук Игорь Михайлович. 39 лет, с Прикарпатья, но родился в России. Поехал в Киев 18 февраля, погиб 20, его тело нашли в гостинице Украина. У мужчины осталось трое детей, самому младшему из них - год.

Игорь Ткачук
Игорь Ткачук

64. Точин Роман, Ходоров 1969. Погиб 20 февраля.

Роман Точин
Роман Точин

65. Ушневич Олег Михайлович Дрогобич 1982 р.н. Герой Украины. Был на Майдане с первого дня. Застрелен снайпером возле Октябрьского дворца 20 февраля.

Олег Ушневич
Фото: www.facebook.com/natalav
Олег Ушневич

66. Храпаченко Александр Владимирович, Здолбунов. 27-летний театральный режиссер из Ровно. Друзья говорят, что снайпер выстрелил ему в глаз, смерть наступила мгновенно. “Отец Саши уже выехал в Киев забирать его тело”, - сообщил друг погибшего, видеооператор канала “Ровное-1” Эльдар Магомедов. 

Александр Храпаченко
Александр Храпаченко

67. Хурция Зураб. 29.07.1960. 54 года. Не был активистом Майдана, попал туда случайно. Проживал в Кировограде. Скончался от сердечного приступа.

68. Царёк Александр Николаевич, с. Калинин, Васильковский район Киевской области.

69. Цепун Андрей, 1978 г.р. Его забили до смерти в ночь на 21 февраля, после блокирования въезда в Киев с Гостомельской трассы. Остался сын - 8 лет.

70. Чаплинский Владимир. Обухов. Осталось двое детей.

Владимир Чаплинский
Владимир Чаплинский

71. Черненко Андрей. 35 лет.

Андрей Черненко
Андрей Черненко

72. Чмиленко Виктор Иванович, село Борисовка Кировоградской области. 1961. 53 года, фермер, общественный активист, активный участник Кировоградского Автомайдана и Евромайдана. Застрелен снайпером. 

Виктор Чмиленко
Виктор Чмиленко

73. Чернец Виктор, с. Подибна Черкасской области, 1977 г. Погиб 19 февраля.

74. Шаповал Сергей Борисович, Киев. 1969 (1968). 45 лет, из Киева, погиб возле Дома офицеров 18 февраля. Активист Самоообороны Майдана.

Сергей Шаповал
Сергей Шаповал

75. Швец Виктор, 1957 года рождения, село Гатное Киевской области. Около часу ночи 19 февраля Виктор получил три огнестрельных ранения в живот на Майдане. Скончался по дороге в больницу. 

Виктор Швец
Виктор Швец

76. Шилинг Иосиф Михайлович 14.02.1953 (1952?). 61 год. Из Дрогобича Львовской области. По профессии - строитель. Часто ездил на заработки в Италию. Там же работает его жена. Ездил на Майдан несколько раз и подолгу оставался. Застрелен 20 февраля возле Октябрьского дворца.

77. Шимко Максим, 33 года Винница. Участник клуба исторической реконструкции «Белый волк».

Максим Шимко
Максим Шимко

78. Щербанюк Александр Николаевич. Черновцы. 1968. Руководитель партийной ячейки "Батькивщины", участвовал в выборах. Был активным политическим активистом. В Черновцах работал частным предпринимателем, занимался строительством. Осталось двое детей, жена и больная мать.

Александр Щербанюк
Александр Щербанюк

Загиблі міліціонери

79. Булітка Василь Віталійович Київ 1986

80. Власенко Дмитро Олександрович Крим 1982

Дмитрий Власенко
Фото: mvs.gov.ua
Дмитрий Власенко

81. Гончаров Віталій Іванович Крим 1989 р.н.

Виталий Гончаров
Фото: mvs.gov.ua
Виталий Гончаров

82. Євтушок Володимир Володимирович Київ 1971 р.н.

83. Зубок Владимир Владимирович, Черниговская область, 1985 г.

84. Іваненко Олексій Миколайович Харків 1977 р.н.

Алексей Иваненко
Фото: mvs.gov.ua
Алексей Иваненко

85. Савицький Петро Анатолійович Київ 1972 р.н.

86. Спечак Сергей, Бердянск.

87. Теплюк Іван Іванович Чернігів 1993 р.н.

Иван Теплюк
Фото: mvs.gov.ua
Иван Теплюк

88. Третяк Максим Леонідович. Чернігів 1993 р.н.

Максим Третяк
Фото: mvs.gov.ua
Максим Третяк

89. Федюкін Андрій Васильович Крим 1972 р.н.

90. Цвігун Сергій Віталійович Запоріжжя 1990 р.н.

Фото: EPA/UPG

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram