ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд постановив висадити на Хрещатику каштани Бріоті

Апеляцію фірми-посередника відхилили

Суд постановив висадити на Хрещатику каштани Бріоті
Фото: segodnya.ua

Київський Апеляційний господарський суд 10 лютого відхилив апеляцію ТОВ "Професійний садівник" і зобов'язав його як підрядника робіт безкоштовно замінити звичайні каштани, висаджені у квітні 2013 року за кошти держбюджету, на м'ясочервоні каштани Бріоті.

Таким чином, Апеляційний суд залишив без змін рішення Господарського суду від 20 листопада 2013 року.

Згідно з рішенням суду, "Професійний садівник" несе повну відповідальність за підміну саджанців каштанів, висаджених на Хрещатику, і повинен безкоштовно замінити каштани на вид, прописаний у договорі з комунальним підприємством, яке утримує зелені насадження Шевченківського району.

Як установив суд, "Професійний садівник" як підрядник робіт не спростовував результатів звіту про проведення науково-дослідної експертизи видової приналежності висаджених каштанів. Ця експертиза встановила невідповідність висаджених саджанців каштана виду "м'ясочервоні каштани Бріоті".

ТОВ "Професійний садівник" повинно висадити на Хрещатику 289 каштанів Бріоті.

Як відомо, 29 листопада 2012 року Комунальне підприємство з утримання зелених насаджень Шевченківського району Києва і ТОВ "Професійний садівник" уклали договір, за яким фірма зобов'язалася замінити дерева на Хрещатику, висадивши 289 великих саджанців каштана кінського м'ясочервоного Бріоті. Ціна договору становила 2,96 млн грн.

Фірма в березні-квітні 2013 року висадила каштани, а комунальники в березні переказали як аванс "Професійному садівнику" 1,5 млн грн. Уже 21 травня 2013 року КП надіслало фірмі претензію про те, що каштани висаджено не тих виду та форми. Через місяць, 30 липня, представники КП склали дефектний акт, у якому зафіксували, що "Професійний садівник" висадив дерева неналежного виду. Представник фірми відмовився підписувати акт.

Невідповідність виду висаджених дерев підтверджується Звітом, затвердженим директором ННЦ "Інститут біології Київського національного університету імені Тараса Шевченка".

Засновником ТОВ "Професійний садівник" (Козин, Київська обл.) є Вікторія Юхновська, директором - Петро Кравець.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram