ГоловнаСуспільствоПодії

Міліція пов'язує вбивство судді в Кременчуці з його професійною діяльністю

Нещодавно суддя обирав запобіжний захід кільком учасникам протестних акцій

Міліція пов'язує вбивство судді в Кременчуці з його професійною діяльністю

Убивство судді Автозаводського райсуду Кременчука Полтавської області може бути пов'язане з його професійною діяльністю.

Наразі розглядають декілька "робочих" версій злочину. Основна з них - скоєння вбивства у зв'язку з професійною діяльністю потерпілого, повідомили в Міністерстві внутрішніх справ України.

"Загиблий суддя нещодавно обирав запобіжний захід кільком учасникам протестних акцій. Вони брали участь у

захопленні будівлі міської ради в січні цього року", - зазначили в міліції.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження згідно зі ст. 379 Кримінального кодексу України - зазіхання на життя судді, пов'язане зі здійсненням правосуддя.

Для з'ясування всіх обставин скоєння злочину на місце виїхала група зі співробітників Генеральної прокуратури та Міністерства внутрішніх справ на чолі із заступником генпрокурора Григорієм Середою та начальником Департаменту карного розшуку Василем Паскалем.

Нагадаємо, на суддю напали ввечері 11 лютого неподалік від його будинку. Двоє злочинців зробили кілька пострілів йому у спину. На місці вилучено залишки патронів до гладкоствольної зброї.

У ніч на 12 лютого суддя помер від вогнепальних ран у реанімації. У судді постраждали внутрішні органи - були прострелені шлунок, селезінка та нирка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram