ГоловнаСуспільствоЖиття

МВС з'ясувало, що напередодні викрадення Булатов придбав дорогий ноутбук

Як це пов'язано з викраденням, у відомстві не повідомили

МВС з'ясувало, що напередодні викрадення Булатов придбав дорогий ноутбук
Фото: Макс Левин

У міліції заявляють, що один з лідерів Автомайдану Дмитро Булатов напередодні свого викрадення придбав дорогий ноутбук, розрахувавшись карткою, на яку надходили пожертвування на потреби Автомайдану.

Про це на брифінгу в Києві заявив заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Олег Татаров, повідомляє УНІАН.

За його словами, слідству вдалося встановити, що напередодні викрадення Булатов придбав майже за 28 тис. грн ноутбук Apple, на який пізніше завантажили музичні файли на суму 39 доларів.

"Зараз з'ясовуємо, де знаходиться цей пристрій і звідки на нього завантажувалася музика", - повідомив Татаров.

У свою чергу в коментарі "Українській правді" Дмитро Булатов підтвердив покупку комп'ютера, але при цьому підкреслив, що на картку надходили не тільки пожертвування.

"Комп'ютер був куплений. Це правда. Проте на картку Приват надходили не тільки пожертвування. У мене чимало своїх надходжень. І до, і під час революції. Я комерсант", - підкреслив він.

Булатов додав, що останні платежі з його картки ПриватБанку відбувалися 22 січня, але інформацію про завантаження музики з iTunes спростував.

Нагадаємо, Дмитро Булатов зник 22 січня, через тиждень - 30 січня - його знайшли в селищі Вишеньки Бориспільського району побитим. Як розповів сам активіст, весь тиждень його катували та били, після чого викинули в лісосмузі. Звідти він пішки добрався до села і зміг подзвонити друзям.

3 лютого Булатов прибув на лікування до Вільнюса. Уряд Литви підтвердив наявність слідів тортур на тілі активіста.

У МВС заявляють про наявність стосовно Булатова двох кримінальних проваджень, в одному з яких він є потерпілим, а в іншому - підозрюваним.

Жодної інформації про те, хто викрав Булатова, в МВС не повідомляють.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram