ГоловнаСуспільствоЖиття

Міліція затримала учасників "Євромайдану" у Києві за самосуд

Стаття визначає за кару позбавлення волі на 3-7 років

Співробітники Подільського районного управління міліції міста Києва затримали фігурантів самосуду над учасником акцій протесту на Майдані Незалежності.

"Близько 23.00 (9 лютого) в чергову частину Подільського районного управління Головного управління МВС України в місті Києві по спецлінії "102" надійшло повідомлення про те, що троє невідомих витягли з автомобіля молодого чоловіка зі зв'язаними руками, після чого повели його в напрямку Дніпра. На місце виклику терміново виїхала слідчо-оперативна група Подільського райуправління міліції", - йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті столичної міліції в понеділок.

"Учасники "Євромайдану" запідозрили молодика у крадіжці грошей з каси з пожертвами на підтримку євроінтеграції. За фактом побиття та вимагання грошей у потерпілого активістами столична міліція почала досудове розслідування", - наголошують у повідомленні.

Молодику зв'язали руки і жорстоко побили, вимагаючи повернути 14 тисяч гривень (1600 доларів), які він нібито вкрав.

"Затриманими виявилися 36-річний житель Тернопільської області, 33-річний вихідець із Вінницької області, 45-річний житель Київської області і 30-річний приїжджий з Луганської області. Всі вони - активні учасники мітингів у центральній частині Києва", - уточнила міліція.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram