ГоловнаСуспільствоПодії

Українця, який намагався захопити літак, поміщено під варту в Стамбулі

Максимальне покарання за викрадення повітряного судна становить в Туреччині двадцять років позбавлення волі

Українця, який намагався захопити літак,  поміщено під варту в Стамбулі
Фото: Макс Левин

Громадянину України, який намагався 7 лютого захопити літак, що прямував із Харкова до Стамбула, 9 лютого пред'явили офіційні обвинувачення. Про це повідомляє Agence France-Presse з посиланням на турецьке агентства DHA.

Чоловіка помістили під арешт після допиту в підрозділі турецької поліції з боротьби з тероризмом в неділю, 9 лютого. Що саме йому інкримінується, не повідомляють. Максимальне покарання за викрадення повітряного судна становить в Туреччині двадцять років позбавлення волі, пише РИА Новости.

Раніше повідомляли, що 7 лютого, пасажир літака Харків-Стамбул турецької авіакомпанії Pegasus Airlines намагався примусити екіпаж направити літак в Сочі. За словами представника Служби безпеки України, чоловік під час польоту спробував увірватися в кабіну пілотів, зажадав розвернути літак в Сочі, звільнити затриманих учасників сутичок на вулиці Грушевського в Києві й погрожував підірвати літак.

Після інциденту борт з 110 пасажирами безпечно сів в аеропорту Стамбула. Невгамовний чоловік, громадянин України, який, за попередніми даними, перебував у стані алкогольного сп'яніння, добровільно здався поліції. В результаті інциденту ніхто не постраждав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram