ГоловнаСуспільствоЖиття

"Бориспіль" вводить обмеження на провезення рідин у РФ

Заходи пов'язані з Олімпіадою

"Бориспіль" вводить обмеження на провезення рідин у РФ

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" (Київ) з 6 лютого вводить тимчасові обмеження на перевезення рідин у літаках, що летять у Росію.

Як повідомила прес-служба аеропорту, рішення про таке обмеження в українських аеропортах, зокрема у "Борисполі", ухвалено відповідно до телеграми Державіаслужби України з посиланням на інформацію авіаційної влади РФ про запровадження посилених заходів безпеки на російському авіатранспорті. Зокрема, на авіарейсах у Росію тимчасово забороняють перевезення в салоні літаків членами екіпажів та пасажирами, в тому числі в ручній поклажі, будь-яких ємностей з рідинами, аерозолями, гелями, кремами і пастами. Винятком є ліки, спеціальні дієтичні засоби, дитяче харчування, зокрема материнське молоко, в кількості, необхідній на час польоту, за умови їх ідентифікації під час авіабезпеки.

Заборона також не поширюється на ємності (контейнери) з рідинами, гелями, аерозолями, кремами і пастами, придбаними в торговельних точках у контрольованій зоні аеропорту (в магазинах Duty Free). Ці товари обов'язково повинні бути упаковані в надійно запечатаний (опломбований) прозорий поліетиленовий пакет способом, що забезпечує можливість ідентифікації їх умісту. Обов'язковою умовою також є документальне підтвердження здійснення покупки в день вильоту.

"У зв'язку із цим рекомендуємо пасажирам, що подорожують у російські аеропорти з 6 лютого 2014 року, зокрема трансфером, під час реєстрації на рейс здати в багаж усі ємності з рідинами, незалежно від їх кількості й обсягу, крім зазначених винятків. У разі придбання зазначених товарів у магазинах Duty Free зберігайте чек - дата, зазначена в ньому, підтвердить покупку в день відправлення", - зазначає аеропорт.

Окрім того, з урахуванням додаткового часу, необхідного для передпольотного огляду для авіабезпеки у зв'язку з введеними обмеженнями, аеропорт радить пасажирам рейсів у РФ завчасно прибувати в аеропорт.

Зазначені тимчасові обмеження введено на підставі положень ст. 6 і 87 Повітряного кодексу України. Термін їх скасування повідомлять додатково.

Нагадаємо, в російських аеропортах заборонили проносити в літак рідини у зв'язку із заходами безпеки через Олімпіаду в Сочі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram