ГоловнаСуспільствоЖиття

Черкаський суд відпустив вісьмох затриманих активістів під домашній арешт (Оновлено)

За останні два тижні в місті затримали 107 майданівців

Черкаський апеляційний суд сьогодні змінив запобіжний захід вісьмом заарештованим активістам на 60-денний домашній арешт. Заплановано розглянути ще дві справи.

Як повідомляє на своїй сторінці у "Фейсбуці" юрист КВУ Тетяна Кавальчук, перший суд розглянув справу Сергія Духовського. Сторона захисту просила змінити арешт на особисте зобов'язання, народний депутат Федір Негой надав клопотання про взяття активіста на поруки. Прокурор Сидоров повважав можливим змінити рішення на домашній арешт. Згідно з рішенням суддів, запобіжний захід було змінено на домашній арешт. Таке саме рішення ухвалено для мешканців Черкас Віталія Вечорика, Євгена Суховенка, Юрія Мигаля, Дмитра Медяника і Романа Зуболея, Богдана Юнусова і Владислава Панченка. Зазначимо, що 30 січня Апеляційний суд Черкаської області звільнив з-під варти і залишив під домашнім арештом підозрюваних у штурмі Черкаської ОДА Олександра Овчинникова, Олександра Шульгу. Під домашнім арештом і надалі залишатиметься Олег Снігур, а от розглядати по суті апеляційне провадження щодо Віталія Сабашенка суд був позбавлений можливості, тому залишив його під вартою з визначенням застави у розмірі 24 360 грн.

Окрім того, за клопотанням прокурора, рішенням суду змінили запобіжний захід з утримання під вартою на більш м'який - особисте зобов'язання - президентському стипендіату Владиславові Компанійцю, який був учасником телешоу "Найрозумніший". Варто додати, що за Компанійця заступилася телеведуча (ведуча шоу "Найрозумніший") Тіна Канделакі.

ОНОВЛЕННЯ. Як повідомляє Черкаська обласна прокуратура, за останні дні звільнено 16 активістів, підозрюваних у масових заворушеннях, а сьогодні суд відпустив 10 активістів.

Нагадаємо, за останні два тижні у зв'язку з масовими заворушеннями затримали 107 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram