ГоловнаСуспільствоПодії

За час Євромайдану в Україні постраждали 136 журналістів (інфографіка)

Найбільше постраждалих працівників ЗМІ - за останні два тижні

За час Євромайдану в Україні постраждали 136 журналістів (інфографіка)
Фото: facebook/yuriy.lukanov

За час масових протестів в Україні, починаючи з 21 листопада, під час виконання професійних обов'язків постраждали 136 журналістів.

Про це свідчать дані Інституту масової інформації, який перевіряє відомості про постраждалих журналістів, фотографів та операторів у Києві та інших містах.

Зокрема, більшість журналістів - 80 випадків - постраждали за останні два тижні (з 19 січня по 2 лютого 2014 р.).

Найбільше постраждали від побиття міліцією або бійцями "Беркута" - 54 випадки. 27 журналістів отримали поранення від вибуху світло-шумових гранат, на 21 працівника ЗМІ нападали "тітушки".

Було зафіксовано 17 випадків поранень журналістів кулями, що летіли з боку міліції на вулиці Грушевського в Києві. Також було два випадки, коли "беркутівці" цілилися журналістам у камери, однак ті встигали сховатися і кулі не влучали.

Фото: http://imi.org.ua/

Ще 19 журналістів постраждали внаслідок інших дій, наприклад, від тисняви між міліцією і протестувальниками, від каменів, що летять з різних боків, і від отруєння сльозогінним газом.

31-му журналісту пошкодили або повністю знищили техніку: відеокамери, фотоапарати, планшети, флешки, інше. Одинадцять журналістів затримувала або заарештовувала міліція.

В Інституті масової інформації зазначають, що список постійно уточнюють і оновлюють.

Нагадаємо, українські журналісти телеканалів, інформагентств, друкованих видань і новинних сайтів записали відеозвернення до влади та громадськості, в якому засудили силові дії проти демонстрантів і представників ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram