ГоловнаСуспільствоПодії

Міліція пояснила побиття російського журналіста

Версії сторін кардинально різняться

Міліція пояснила побиття російського журналіста
Никита Перфильев
Фото: http://kitubijca.livejournal.com/

Російський журналіст Микита Перфильєв у своєму блозі в Livejournal заявив, що його і колегу-оператора в ніч проти 1 лютого посадили в автомобіль з тонованими вікнами, кілька годин возили по Києву, вибили зуби і порекомендували покинути Україну.

Згодом він написав: "Кілька слів про мою нещодавню зустріч із силовиками. Так, страх має великі очі. Преса постаралася і зробила свою справу, додавши в матеріал такі слова, як "викрадення", "катували", "били" і "ФСБ". Насправді нічого страшного не сталося і такого резонансу я сам не хотів. Подумаєш, хлопці влаштували мені невеличку екскурсію містом і вибили зуби. Нічого, приїду в Казань і вставлю нові. Я на них зовсім не серджуся, життя, воно саме розсудить і покарає".

Перфильєв назвав брехнею заяву міліції Києва про затримання за хуліганські дії.

"Нехай тільки не брешуть. Зараз вони заявляють, що затримали мене прості міліціонери за хуліганські дії. От тільки цікаво виходить, затримали і відразу ж відпустили. А наступного дня, коли пішов резонанс, раптом згадали, що забули проти мене порушити кримінальну справу. Може, в них з'явиться совість і вони повернуть мені мої зниклі речі", - написав він.

Згадана заява є на сайті МВС.

У ній сказано, що двоє громадян Росії з очевидними ознаками алкогольного сп'яніння спочатку намагалися розбити вхід у приміщення, де знаходився банкомат, потім міліція затримала їх, тоді відпустила, після чого вони побилися і потрапили до лікарні.

За даними столичного головкому міліції, 1 лютого близько 2:00 у міліцію надійшло повідомлення про хуліганські дії на вулиці Басейній.

"Правоохоронці, які виїхали на місце, з'ясували, що двоє молодих людей не можуть дати ради з автоматичними дверима приміщення, в якому розташований банкомат. Один із них таки потрапив усередину, але не міг зрозуміти, як вибратися звідти", - наголошено в повідомленні.

Правоохоронців викликав перехожий, який побачив дії молодих людей.

"Приятелів доставили в міліцію, де з'ясувалося, що вони громадяни Російської Федерації 84 і 86 року народження. Один з хлопців назвався журналістом, але підтверджувальних документів не надав. Від будь-яких пояснень і медичного огляду молоді люди, від яких тхнуло алкоголем, відмовилися і після встановлення особи були відпущені", - наголошено в повідомленні.

Водночас у прес-службі повідомили, що вранці того самого дня в Печерське райуправління міліції надійшло повідомлення з лікарні, куди звернулися ті самі молоді люди по медичну допомогу.

"Під час виїзду в лікарняний заклад слідчо-оперативної групи й опитування співробітниками міліції 27-річного потерпілого з його слів встановлено, що він отримав тілесні ушкодження від невідомих на вул. Басейній. Але надати жодної додаткової інформації та прикмет нападників не зміг, як і не міг згадати, що робив у приміщенні банку кілька годин тому. Крім цього, у своєму поясненні чоловік сказав, що не пам'ятає, щоб його затримували співробітники міліції, і що в нього нічого з особистих речей не зникло. Зате інший 29-річний громадянин РФ від якихось пояснень знову відмовився і з офіційною заявою в міліцію не звертався", - зазначають у МВС.

Слідчий відділ Печерського РУ ГУМВС України в місті Києві вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про факт хуліганських дій на вул. Басейній, 5. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 "Хуліганство" Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram