ГоловнаСуспільствоЖиття

Харківський бабак передбачив тривалу зиму

Торік прогноз бабака здійснився

Харківський бабак передбачив тривалу зиму
Фото: tochka.net

Степовий бабак Тимко II, який живе на біологічній станції Харківського національного університету ім. В. Каразіна в селищі Гайдари (Зміївський р-н Харківської обл.), побачив свою тінь і передбачив тривалу зиму.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Буде холодно. Лютий - холодний, березень - холодний, а у квітні, на тобі, доведеться швидко посіяти і посадити, бо швидко настане літо", - переклав журналістам пророцтво Тимка його охоронець, начальник біостанції Віктор Токарський.

Він повідомив також, що за останній рік Тимко II знайшов наречену і в них уже є нащадок. Малюк наразі безіменний. Показово, що сам він чорний, хоча батьки - руді.

"Дійсно, бувають альбіноси і меланісти. Це меланісти. Меланін (темний пігмент - ІФ) дає чорний колір. Таке в природі буває", - пояснив незвичайний колір малюка Токарський.

Нащадок Тимка II також дебютував у ролі провісника. Але він прогнозував не погоду, а врожай. Із запропонованих йому овочів, фруктів, ягід і зернових малюк вибрав шишку, що, на думку тлумачів, означає неврожайний рік.

Як відомо, на біостанції ХНУ День бабака відзначають із 2004 року. Тимко II пророкує погоду вчетверте. До цього прогнози робив його попередник - Тимко I, якого кілька років тому проводили на заслужену пенсію за віком.

Торік харківський бабак передбачив прохолодну тривалу весну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram