ГоловнаСуспільствоПодії

У Чернігові відзвітували про 20 постраждалих міліціонерів під час штурму ОДА

Правоохоронці відкрили кримінальну справу за напад на міліцію і за заворушення

У Чернігові відзвітували про 20 постраждалих міліціонерів під час штурму ОДА
Фото: pik.cn.ua

Чернігівська міліція відкрила кримінальне провадження за фактами масових заворушень, захоплення облдержадміністрації і нападу на правоохоронців.

"Слідчим управлінням УМВС України в Чернігівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами масових заворушень, захоплення будівель органів влади та заподіяння тілесних ушкоджень працівникам правоохоронних органів", - йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Як наголошують у повідомленні, за даними медиків, до них по допомогу звернулися 20 співробітників міліції, які отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості під час спроби захоплення Чернігівської ОДА 25 січня.

"Четверо правоохоронців зараз на стаціонарному лікуванні, один лікується амбулаторно. Інші співробітники міліції, які звернулися в медичний заклад, отримали повну своєчасну допомогу і повернулися до виконання службових обов'язків", - наголошують у відомстві.

Двоє міліціонерів отримали закриті черепно-мозкові травми, струс головного мозку та забої голови, ще у двох - акустичні травми вух. Значна частина постраждалих міліціонерів отримала забої голови, кінцівок і спини, а також хімічні опіки очей невідомим газом.

"Отримали поранення і заступники начальника УМВС в Чернігівській області", - заявили правоохоронці.

Нагадаємо, 25 січня в Чернігові учасники акції протесту виламали двері в облдержадміністрацію на першому поверсі. Мітингувальники також розбили кілька вікон. Міліція застосувала проти них сльозогінний газ і світлошумові гранати.

Шістьох учасників штурму ОДА спочатку в автозаку доставили до відділку міліції, де взяли їхні персональні дані, а потім повернули у подвір'я ОДА і відпустили.

27 січня мітингувальники спокійно зайняли приміщення обласної ради, ніхто їм не перешкоджав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram