ГоловнаСуспільствоЖиття

Активісти Євромайдану вшанують пам'ять героїв Крут

В Українському домі облаштували хірургічний кабінет

Активісти Євромайдану вшанують пам'ять героїв Крут
Фото: EPA/UPG

Активісти Євромайдану оголосили загальний збір на 8.00 для участі у мирній ході до Аскольдової могили, щоб вшанувати пам'ять героїв Крут.

Акція стартує о 9.00. Її організатори наполягають виключно на мирному характері, тому мають намір просити силовиків пропустити їх до Аскольдової могили, передає Інтерфакс-Україна.

В цілому, ніч на Майдані минула спокійно. До ранку до протестувальників прибуло поповнення з регіонів - щонайменше 5 груп людей загальною чисельністю до 100 осіб.

Тим часом у зайнятому учасниками акції протесту Українському домі облаштовано штаб Автомайдану, комендатура, хірургічний кабінет, кухня, їдальня і бібліотека. Крім того, в будівлі відкрито пункт прийому теплого одягу, пункт обігріву для мітингувальників, а також облаштовані місця відпочинку для них.

1918 року під Крутами в Чернігівській області відбувся бій між загонами більшовиків і 300 київськими студентами, гімназистами та курсантами, що встали на захист Української Народної Республіки. Пізніше останки загиблих перепоховали на Аскольдовій могилі в Києві.

День пам'яті героїв Крут відзначають в Україні щорічно 29 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram