ГоловнаСуспільствоПодії

Міліція погрожує штурмом КМДА, якщо активісти не відпустять захоплених міліціонерів

У штабі Євромайдану все це називають провокацією

Міліція погрожує штурмом КМДА, якщо активісти не відпустять захоплених міліціонерів

Міністерство внутрішніх справ наполягає на захопленні мітингувальниками двох співробітників міліції в п'ятницю ввечері, 24 січня. Відомство закликає негайно звільнити силовиків, які нібито перебувають у будівлі КМДА.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, розміщеному на сайті відомства.

При цьому наголошують, що немає інформації про те, в якому стані правоохоронці.

У МВС повідомили, що третій міліціонер перебуває в лікарні: у нього ножове поранення грудної порожнини з пошкодженням легенів.

У цьому контексті міністерство закликало мітингувальників звільнити міліціонерів, будівлю КМДА та прилеглу територію, інакше "міліція буде змушена вжити заходи для звільнення захоплених".

Нагадаємо, вчора міліція повідомила про напад на трьох міліціонерів, одного з яких поранили і госпіталізували у лікарню, а доля двох залишилася невідомою. При цьому штаб Євромайдану категорично спростовує цю інформацію, звинувачуючи МВС у надуманих приводах для штурму КМДА.

"Штаб національного спротиву категорично заперечує такий факт і вважає його свідомою провокацією з метою підбурення міліції проти протестувальників. Не хочеться вірити, що і вбивство міліціонера могли використовувати з такою ж метою", - сказано в заяві.

"Враховуючи те, що ці повідомлення вже спровокували продовження бойових дій на Грушевського, вважаємо, що це може стати приводом для силової "зачистки" Майдану. Застосування сили є неприпустимим, бо спричинить лише одне – ескалацію протистояння і насилля в країні", - підсумували в Штабі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram