ГоловнаСуспільствоЖиття

Президент обіцяє амністувати затриманих за нетяжкі злочини

Президент обіцяє амністувати затриманих за нетяжкі злочини
Фото: president.gov.ua

Президент України Віктор Янукович обіцяє застосувати амністію до всіх протестувальників, які були затримані за нетяжкі злочини.

Про це він сказав під час зустрічі з представниками церков і релігійних організацій.

"Ми вчора домовилися, що після ухвалення в парламенті законів про амністію для тих людей, які зараз затримані в процесі цих акцій, в тому числі радикалів, які не скоювали тяжкі злочини. Вони будуть всі відпрацьовані в новому законі про амністію. Вони всі будуть амністовані", - зазначив Ппрезидент.

При цьому, за його словами, серед радикально налаштованих протестувальників у Києві є чимало людей, які ухиляються від кримінальної відповідальності за раніше скоєні злочини.

За даними президента, деякі з них були затримані.

Разом з тим, прокуратура Києва заявляє про необхідність в судовому порядку звільнити від кримінальної відповідальності 18 громадян у рамках закону про амністію всіх підозрюваних, обвинувачених та засуджених за правопорушення, пов'язані з масовими акціями протесту, що відбувалися з 21 листопада по 26 грудня 2013 року.

Раніше суди відмовлялися застосовувати до затриманих закон про амністію, розроблений опозицією та ухвалений Верховною Радою 19 грудня 2013 року.

22 січня розроблений Партією регіонів і ухвалений Радою закон про звільнення від кримінальної відповідальності всіх підозрюваних, обвинувачених та засуджених за правопорушення в період з 21 листопада по 26 грудня 2013 року щодо подій, пов'язаних з масовими акціями протесту, набув чинності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram