ГоловнаСуспільствоЖиття

У Кривому Розі активісти блокують базу "Беркута"

Люди думають, що "Беркут" має намір їхати до Києва

У Кривому Розі активісти блокують базу "Беркута"
Фото: EPA/UPG

Мешканці Кривого Рогу (Дніпропетровська обл.) разом з членами ВО "Свобода" зібралися біля бази спецпідрозділу "Беркут" на вулиці Ціолковського, щоб не допустити можливого виїзду трьох автобусів співробітників підрозділу до Києва.

Як розповів представник ВО "Свобода" у Кривому Розі Андрій Охотін, співробітників "Беркута" почали збирати для відправлення на Київ після 19:00 четверга, повідомляє Інтерфакс-Україна. "Співробітників "Беркута" почали збирати екстрено. Відкликали з відпусток, з патрулювання. Вони здали зброю, отримали обмундирування, і більше 70 осіб чекають на відправку", - розповів Охотін.

За його словами, "беркутівцям" не сказали, куди і на скільки вони їдуть, чому збір організовано екстрено.

"Зараз біля воріт бази "Беркута" зібралося близько трьох десятків жителів міста, в основному це молоді хлопці. Але люди підходять. І ми будемо намагатися не випустити автобуси з бази. Ми станемо "живим ланцюгом", - заявив Охотін.

Як повідомили у відділі зі зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Дніпропетровській області, вони не мають у своєму розпорядженні будь-якої інформації із цього питання і від подальших коментарів відмовилися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram