ГоловнаСуспільствоЖиття

МЗС Польщі викликало посла України у зв'язку з останніми подіями в Києві

Польська сторона висловила глибоку стурбованість у зв'язку з ухваленими нещодавно законами в Україні

Міністерство закордонних справ Польщі викликало посла України в республіці Маркіяна Мальського у зв'язку з останніми подіями в Києві. Про це повідомляє "Польське радіо".

Як зазначає ЗМІ, польська сторона висловила глибоку стурбованість у зв'язку з прийнятими нещодавно законами, які обмежують громадянські права.

Повідомляють, що Мальського запросили в міністерство незабаром після того, як відбулася телефонна розмова голів зовнішньополітичних відомств України та Польщі Леоніда Кожари та Радослава Сікорського. За словами польського МЗС, під час розмови Кожара висловив "свою оцінку ситуації".

"Ми готові до діалогу. Ми вживаємо відповідних заходів контролю за ситуацією і зниження напруження", - запевнив український міністр.

Також наголошено, що в МЗС Польщі висловили сподівання, що Україна буде утримуватися від подальших дій, які відштовхують країну від Європейського Союзу. Нагадаємо, починаючи з 19 січня 2014 року, на вулиці Грушевського в Києві біля стадіону "Динамо" триває силове протистояння між радикально налаштованими активістами Євромайдану та правоохоронцями. Активісти жбурляють через барикаду каміння і пальну суміш. Міліція відстрілюється з травматичної зброї і кидає світлошумові гранати. І з одного, і з іншого боку більш ніж сотня поранених. Імпульсом для конфлікту стало прийняття Радою 16 січня закону, що посилює відповідальність громадян за порушення під час участі в мітингах.

При цьому сьогодні стало відомо, що на вул. Грушевського було вбито двох учасників акцій протесту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram