ГоловнаСуспільствоПодії

Опубліковано список журналістів, які постраждали під час сутичок на Грушевського (Оновлено)

Працівники ЗМІ поранені переважно осколками гранат або гумовими кулями

Опубліковано список журналістів, які постраждали під час сутичок на Грушевського (Оновлено)
Фото: Макс Левин

Інститут масової інформації опублікував список журналістів, які постраждали під час подій на вулиці Грушевського в Києві 19-20 січня.

Далі подано їхній перелік.

1. 19 січня 2014 року в Києві під час заворушень в районі вулиці Грушевського постраждав фотокореспондент "Новой газеты" (Росія) Євген Фельдман. Фельдман повідомив, що постраждав від світлошумової гранати, у нього поріз і розбитий ніс.

2. 19 січня 2014 року в Києві на вулиці Грушевського світлошумова граната травмувала кореспондента відділу "Київ" газети

"Вести" В'ячеслава Веремія. Осколок влучив у ліве око і травмував ліву руку.

3. 19 січня 2014 року редактор ніжинського інтернет-видання

"Уездные новости" Ігор Волосянкін був поранений під час подій на вулиці Грушевського в Києві. Він отримав поранення в ногу, а перед цим - світлошумовою гранатою в спину.

4. 19 січня 2014 року у прямому ефірі репортерові (і за сумісництвом операторові) Spilno.tv Анатолієві Лазаренку працівники міліції прострелили руку, навмисно обстрілявши з травматичної зброї.

5. 19 січня 2014 року під час подій на вулиці Грушевського в Києві постраждав оператор Янек Фалькевич: осколок світлошумової гранати влучив йому в брову і розсік її.

6. Журналіст "Радіо Свобода" Ігор Ісхаков постраждав від розриву світлошумової гранати під час сутичок між протестувальниками і правоохоронцями 19 січня 2014 року на вулиці Грушевського в Києві. Він отримав численні садна і забиття.

Фото: twitter.com/HromadskeTV

7. Журналіста "Радіо Свобода" Дмитра Баркара побили міліціонери під час затримання 20 січня на вулиці Грушевського в Києві. Також було побито Ігоря Ісхакова.

8. 20 січня в Києві "тітушки" напали на фотокореспондента LB.ua Макса Левіна. Він повертався вранці до свого авто після подій 19 січня 2014 року на вулиці Грушевського.

Фото: twitter/HromadskeTV

9. 19 січня 2014 року на вулиці Грушевського постраждала координатор-стрімер Spilno.tv Галина Садомцева, яка отримала травму обличчя та ніг внаслідок влучання осколків.

10. У сутичках 19 січня 2014 року на вулиці Грушевського постраждав фотокореспондент "Коментарів" Олександр Брамс . "Вибите праве плече, гіпс... З потенційних ран близько десяти дір у штанях і штуки три осколків..." - написав він.

11. 20 січня 2014 року в Києві з травматичної зброї поранили в ногу журналістку каналу "1+1" Наталію Пісню. За її припущенням, її підстрелили співробітники міліції з травматичної зброї.

12. 19 січня в Києві під час сутичок протестувальників з міліцією світлошумова граната поранила журналіста інтернет-видання і газети ВО "Свобода" Володимира Тищенка. Осколок гранати поцілив йому в ногу. 20 січня вранці в нього влучила пластикова куля.

13. Оператора онлайн-телебачення "Спільнобачення" Володимира Карагяура 19 січня 2014 року затримала міліція за звинуваченням у постачанні бензину для виготовлення вибухових сумішей, котрі використовували мітингувальники.

14. Фотокореспондента газети "Голос України" Олександра Клименка поранено 19 січня в Києві на Грушевського. "Біля ніг вибухнула граната о 20:40. Дірка в нозі і дірка у щоці. В 9-й лікарні медик вийняв з ноги шматок джинсів і три пластмасові осколки", - написав він у Facebook.

Окрім того, 19 січня влучили у планшет журналіста "Громадського ТБ" Богдана Кутєпова. Планшет із наліпкою "ПРЕСА" уцілів, але на ньому залишився слід: "Якби це куля була, вона прострелила б цей планшет, було страшно: поцілило у "ПРЕСУ".

Також куля поцілила в камеру оператора "5 каналу" Івана Наконечного, коли він наблизився до барикад - камера вийшла з ладу.

Нагадаємо, 19 січня почалися сутички між протестувальниками та правоохоронцями в центрі Києва, коли радикально налаштовані мітингувальники вирішили прориватися через кордон міліції до будівлі уряду і Верховної Ради.

Міліція застосовувала світлошумові та газові гранати, а також сльозогінний газ. Протестувальники жбурляли в правоохоронців каміння.

Повідомляють про 103 постраждалих із боку мітингувальників і близько 100 з боку правоохоронців.

ОНОВЛЕННЯ. Журналісти, які постраждали 20 січня під час сутичок на Грушевського.

15. Журналіст видання "Український тиждень" Андрій Малка. Під час виконання редакційного завдання на вулиці Грушевського, в зоні сутичок протестувальників і міліції, мене поранило невідомим предметом, попередньо - гумовою кулею, що поцілила під око", - повідомив журналіст. У журналіста рвана рана, яка вимагає накладання швів.

16. Фотокореспондент Gazeta Polska Codziennie Томаш Адамович. Постраждав після того, як силовики закидали шматками бруківки групу журналістів біля пам'ятника Лобановському.

17. Журналіст одного з телеканалів, його ім'я і назву ЗМІ уточнюємо. Постраждав за тих самих обставин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram